ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η θρεπτική αξία των φρούτων διατηρείται καλύτερα στην κατάψυξη

Η θρεπτική αξία των φρούτων διατηρείται καλύτερα στην κατάψυξη
Καλύτερα διατηρείται η θρεπτική αξία των φρούτων και των λαχανικών, όταν αποθηκεύονται στην κατάψυξη, παρά στο ψυγείο, σύμφωνα με μία μελέτη, που πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου της Τζώρτζια.

Καλύτερα διατηρείται η θρεπτική αξία των φρούτων και των λαχανικών, όταν αποθηκεύονται στην κατάψυξη, παρά στο ψυγείο, σύμφωνα με μία μελέτη, που πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου της Τζώρτζια.

Οι επιστήμονες ανέλυσαν την περιεκτικότητα σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία οκτώ φρούτων και λαχανικών την ημέρα που τα αγόρασαν και μετά από πέντε ημέρες σε ένα ψυγείο.

Στη συνέχεια, εξέτασαν την ίδια ποσότητα προϊόντων, τα οποία είχαν τοποθετηθεί στην κατάψυξη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αναλύσεων, η θρεπτική αξία των περισσότερων κατεψυγμένων ήταν εφάμιλλη με αυτή που είχαν όταν πρωτοαγοράστηκαν, ενώ η περιεκτικότητά τους σε βιταμίνες Α, C και φολικό οξύ ήταν μεγαλύτερη, συγκριτικά με αυτά που είχαν αποθηκευτεί στο ψυγείο.

Τα προϊόντα που αναλύθηκαν ήταν μούρα, φράουλες, μπρόκολο, φασολάκια, καλαμπόκι, σπανάκι, κουνουπίδι και αρακάς.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές, κάτι τέτοιο δικαιολογείται, καθώς τα συγκεκριμένα τρόφιμα είναι ζώντες οργανισμοί, που αναπνέουν, γερνάνε και διασπώνται με τον καιρό, ενώ η αναπνοή είναι μία διεργασία στα φρούτα και στα λαχανικά που τα φθείρει.


 

Best of DPG network

PlusQueen