ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε συναγερμό το ΕΚΑΒ λόγω της Χριστουγεννιάτικης εξόδου

Το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, ενόψειτης εξόδου για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, έχει προγραμματίσει έναειδικό πρόγραμμα κάλυψης του Εθνικού Οδικού Δικτύου
Σε συναγερμό το ΕΚΑΒ λόγω της Χριστουγεννιάτικης εξόδου

Το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, ενόψειτης εξόδου για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, έχει προγραμματίσει έναειδικό πρόγραμμα κάλυψης του Εθνικού Οδικού Δικτύου ειδικά για τις 24-12-2013,29-12-2013, 31-12-2013 καθώς και για το χρονικό διάστημα από τις 03-01-2014 έωςκαι τις 06-01-2014 που αφορά την ανάπτυξη σε συγκεκριμένα σημεία του οδικούδικτύου Κινητών Μονάδων Επείγουσας Προνοσοκομειακής Ιατρικής και Ασθενοφόρων.

Παράλληλα, το Ε.Κ.Α.Β., προτρέπει όλουςτους οδηγούς για την τήρηση των κανόνων του Κ.Ο.Κ. δίνοντας μεγάλη έμφαση στηχρήση ζώνης για όλους τους επιβάτες, στη μη κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, στηχρήση κράνους αλλά την μη χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης.

Σε περίπτωση που είναι αναγκαία η παροχήεπείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, θα πρέπει να καλείτε το 3ψήφιο νούμερο166 δίνοντας τις εξής πληροφορίες (σημαντικό είναι να μην τερματίσετε την κλήσηεάν δεν έχετε δώσει όλα τα στοιχεία στο τηλεφωνικό κέντρο):

1. Τοναριθμό του τηλεφώνου από το οποίο καλείτε,

2. Τηνακριβή διεύθυνση που χρειάζεστε Ασθενοφόρο καθώς και εάν υπάρχει κάποιοχαρακτηριστικό σημείο, μεγάλος δρόμος ή σταυροδρόμι κοντά,

3. Πόσοιάνθρωποι χρειάζονται βοήθεια και ποιο είναι το πρόβλημα,

4. Τηνηλικία και φύλο των ανθρώπων που χρειάζονται βοήθεια.