ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Υπουργείο Υγείας για μεταφορές ασθενών: Εν αναμονή των πορισμάτων των ΕΔΕ

Το υπουργείο Υγείας διερευνά τις συνθήκες γύρω από τις μεταφορές ασθενών.

Υπουργείο Υγείας για μεταφορές ασθενών: Εν αναμονή των πορισμάτων των ΕΔΕ

Οι ευθύνες θα αποδοθούν μετά την ολοκλήρωση της σχετικής έρευνας, αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου.

Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας αναμένει τα πορίσματα των ΕΔΕ από την 1η ΥΠΕ και το ΕΚΑΒ.

Η είδηση του θανάτου μιας 19χρονης εγκύου στη Νέα Μάκρη, οι συγγενείς της οποίας καταγγέλλουν ότι περίμενε επί ώρες ασθενοφόρο, προκαλούν σοκ.

Η νεαρή γυναίκα μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Νέας Μάκρης όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος τόσο της ίδιας όσο και του εμβρύου που κυοφορούσε.

Το πρωί της Τρίτης, η γυναίκα παραπονέθηκε στον σύζυγό της και στους συγγενείς της για έντονους πόνους στην κοιλιά. Ωστόσο, το ζευγάρι δεν είχε αυτοκίνητο και έτσι καλούσαν από το πρωί στις 08:30 το ΕΚΑΒ για να φτάσει ασθενοφόρο και να την παραλάβει. Τελικά, έφτασε στις 13:00, όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς της.

Μάλιστα, αναφέρουν ότι όταν η 19χρονη μπήκε στο ασθενοφόρο ήταν ακόμη ζωντανή, ενώ πιστεύουν ότι είχε τις αισθήσεις της και όταν έφτασε στο κέντρο υγείας. Επίσης οι συγγενείς διερωτώνται γιατί εφόσον η κατάστασή της ήταν σοβαρή μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας και όχι σε κάποιο νοσοκομείο της Αθήνας.

Από το κέντρο υγείας Νέας Μάκρης υποστηρίζουν ότι η κοπέλα ήταν ήδη νεκρή όταν έφτασε. Το ασθενοφόρο όντως την παρέλαβε στις 13:38 με τους διασώστες να τη διασωληνώνουν στο δρόμο προς το κέντρο υγείας, αλλά δεν κατάφεραν να την κρατήσουν στη ζωή.

Η 19χρονη όταν έφτασε είχε μυδρίαση, δηλαδή έντονη διαστολή της κόρης του ματιού κάτι που δείχνει ότι πιθανότατα υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο.