ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αναρρώνει ο 75χρονος με την βιοπροσθετική τεχνητή καρδιά

Έντεκα μέρες μετά την εμφύτευση της βιοπροσθετικής τεχνητήςκαρδιάς, ο 75χρονος Γάλλος καρδιοπαθής χαίρεται τη ζωή του και περιμένει ναβγει από το νοσοκομείο.
Αναρρώνει ο 75χρονος  με την βιοπροσθετική τεχνητή καρδιά

Έντεκα μέρες μετά την εμφύτευση της βιοπροσθετικής τεχνητήςκαρδιάς, ο 75χρονος Γάλλος καρδιοπαθής χαίρεται τη ζωή του και περιμένει ναβγει από το νοσοκομείο.

Ο πρώτος ασθενής στον οποίο εμφυτεύθηκε η αυτόνομηβιοπροσθετική τεχνητή καρδιά της γαλλικής εταιρείας βιοϊατρικής Carmat, είναιπολύ καλά στην υγεία του, τρέφεται μόνος του, συζητά με την οικογένειά του καιαναρρώνει περιμένοντας να επιστρέψει σπίτι του.

Η βιοπροσθετική τεχνητή καρδιά είναι σχεδιασμένη μιμείταιτην καρδιά με χρήση βιολογικών υλικών και αισθητήρων. Έχει στόχο να παρατείνειτη ζωή ασθενών που πάσχουν από καρδιακή ανεπάρκεια σε τελικό στάδιο και δενμπορούν να ελπίζουν σε μεταμόσχευση, συχνά επειδή είναι πολύ ηλικιωμένοι και οιδωρητές σπανίζουν.

Η βιοπροσθετική τεχνητή καρδιά, η οποία μπορεί να κτυπά γιαπέντε χρόνια, εμφυτεύθηκε για πρώτη φορά σε άνθρωπο στις 18 Δεκεμβρίου σενοσοκομείο του Παρισιού και προγραμματίζεται η εμφύτευσή της σε άλλους τρειςασθενείς στη Γαλλία. Η επόμενη επέμβαση είναι προγραμματισμένη για τις πρώτεςεβδομάδες του Ιανουαρίου, είπε στη γαλλική εφημερίδα "Ζουρνάλ ντιΝτιμάνς" ο καθηγητής Ντανιέλ Ντιβό.

Σ' αυτή την πρώτη ομάδα κλινικών δοκιμών, η επιτυχία τηςσυσκευής θα κριθεί από το αν οι ασθενείς θα επιζήσουν με το εμφύτευμα γιατουλάχιστον ένα μήνα. Ο Ντιβό είπε στη γαλλική εφημερίδα πως ο πρώτος ασθενής είναιπολύ μαχητικός και έχει εμπιστοσύνη στη νέα προσθετική καρδιά του.



Διαβάστε επίσης

Πρωτοποριακό: Εμφύτευσαν βιοπροσθετική αυτόνομη καρδιά σε καρδιοπαθή