ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Brain Gate: έρευνα για τα μυστικά του εγκεφάλου

Με στόχο να επιτελέσει επιστημονικό, ερευνητικό, εκπαιδευτικό, επιμορφωτικό καικοινωνικό έργο, και να εκτελέσει κλινική, πειραματική και επιδημιολογική έρευνα για τον έλεγχο του ανθρώπινου εγκεφάλου, δημιουργήθηκε ο Οργανισμός Brain Gate. 

Brain Gate: έρευνα για τα μυστικά του εγκεφάλου

Στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΜηΚερδοσκοπικού Οργανισμού BRAIN-GATΕ, συμμετέχει από την 1η Δεκεμβρίου 2013 οειδικός Παθολόγος Δρ Μιχάλης Παπαχαραλάμπους, Επιστημονικός Δ/ντης τηςΟρθοβιοτικής και Δ/ντης της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου METROPOLITAN, προσφέροντας την επιστημονική εμπειρίακαι τις γνώσεις του αφιλοκερδώς.

Ο Οργανισμός BRAIN GATE ιδρύθηκε από μια ομάδα έγκριτωνεπιστημόνων με επικεφαλής τον Δρ. Γρηγόρα Σκαλκέα και τον Δρ. Θεοχάρη Θεοχαρίδη, με σκοπό την επιστημονική μελέτη των νόσωνπου σχετίζονται με τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Σύμφωνα με στατιστικές έρευνες τωντελευταίων ετών παρατηρείται ραγδαία αύξηση σε κρούσματα τέτοιων ασθενειών, αλλάκαι την αντιμετώπισή τους μέσω της εύρεσης καταλληλότερης θεραπείας.

Προτεραιότητατου BRAIN GATEείναι να επιτελέσει επιστημονικό, ερευνητικό, εκπαιδευτικό, επιμορφωτικό καικοινωνικό έργο. Η εταιρία θα εκτελέσει πειραματική, κλινική καιεπιδημιολογική έρευνα, για την μελέτητου ελέγχου της λειτουργίας και παθοφυσιολογίας του ανθρώπινου εγκεφάλου, καιιδιαίτερα την επίδραση, περιβαλλοντικών και ανοσοποιητικών παραγόντων σεασθένειες όπως: καρκινικές μεταστάσεις, πρωτοπαθείς όγκοι, αγγειακές παθήσεις,Αυτισμός, Alzheimer, Σκλήρυνση κατά Πλάκας, Χρόνια Κόπωση χωρίς να αποκλείονταιάλλες συναφείς παθήσεις. Φυσικά, η διοργάνωση και αξιοποίηση των πειραματικώνκαι κλινικών ερευνών θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με μεμονωμένα φυσικάπρόσωπα της επιστήμης της Βιοιατρικής, ομάδες επιστημόνων και πανεπιστήμια,ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα, οργανισμούς και λοιπά νομικά πρόσωπα τηςΠαγκόσμιας κοινότητας.