ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η αιθαλομίχλη έπνιξε ξανά την Αττική

Παρά τα έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό της χρήσης τζακιού λόγω της αιθαλομίχλης, οι πολίτες το βράδυ της Κυριακής κατέφυγαν σε αυτόν τον τρόπο θέρμανσης, αφού η Αθήνα μετατράπηκε σε θάλαμο αερίων.

Η αιθαλομίχλη έπνιξε ξανά την Αττική

Παρά τα έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό της χρήσης τζακιούλόγω της αιθαλομίχλης, οι πολίτες το βράδυ της Κυριακής κατέφυγαν σε αυτόν τοντρόπο θέρμανσης, αφού η Αθήνα μετατράπηκε σε θάλαμο αερίων.

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα τηςΚυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την έκπτωση επί του κόστουςκατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος σε οικιακούς καταναλωτές σε περιόδους αυξημένηςατμοσφαιρικής ρύπανσης λόγω αιθαλομίχλης.

Σύμφωνα με την απόφαση, προβλέπεται ότι σε περίπτωση λήψηςμέτρων λόγω αυξημένων επιπέδων αιθαλομίχλης από εστίες καύσης, παρέχεταιέκπτωση στο ανταγωνιστικό κόστος ενέργειας ίση με το 70% του οικιακούτιμολογίου για την αντίστοιχη περιοχή, σε όλους τους οικιακούς καταναλωτές μετετραμηνιαία κατανάλωση έως 2000 kWh για αριθμό ημερών ίσο με τις ημέρεςεφαρμογής των μέτρων.

Πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

«Κρυώνουμε και δεν έχουμε χρήματα για ξύλα και πετρέλαιο!»

Έκπτωση στο ρεύμα τις ημέρες που η αιθαλομίχλη είναι στο «κόκκινο»

«Μειώστε το φόρο στο πετρέλαιο για να σωθούμε από την αιθαλομίχλη»

Πάτρα: Έπαιξαν «ξύλο» για την αιθαλομίχλη

Η αιθαλομίχλη στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης