ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Περισσότεροι στο εξής οι δικαιούχοι με βιβλιάριο απορίας

Διευρύνονται οι δικαιούχοι που θα μπορούν να έχουνβιβλιάριο απορίας, σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Εργασίας κ. ΒασίληΚεγέρογλου, η οποία διανεμήθηκε προς υπογραφή και τους συναρμόδιους υπουργούςΥγείας, Οικονομικών και Εσωτερικών.
Περισσότεροι στο εξής οι δικαιούχοι με βιβλιάριο απορίας

Διευρύνονται οι δικαιούχοι που θα μπορούν να έχουνβιβλιάριο απορίας, σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Εργασίας κ. ΒασίληΚεγκέρογλου, η οποία διανεμήθηκε προς υπογραφή και τους συναρμόδιους υπουργούςΥγείας, Οικονομικών και Εσωτερικών.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση καθορίζονται οι όροι και οιπροϋποθέσεις, απλοποιούνται οι διαδικασίες και διευρύνονται οι κατηγορίεςδικαιούχων βιβλιαρίου ανασφαλίστων και οικονομικά αδύνατων πολιτών.

Μεταξύ των κατηγοριών που θα έχουν δικαίωμα νοσοκομειακήςκαι ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης περιλαμβάνονται ανασφάλιστοι, οικονομικάαδύναμοι, έλληνες πολίτες ή ελληνικής καταγωγής ομογενείς και τα μέλη των οικογενειώντους (σύζυγος και ανήλικα ή προστατευόμενα τέκνα, ανεξαρτήτως ιθαγένειας), ανιθαγενείςκαι τα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγος και ανήλικα ή προστατευόμενα τέκνα),πολίτες κρατών-μελών της Ε.Ε. και τα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγος καιανήλικα ή προστατευόμενα τέκνα ανεξαρτήτως ιθαγένειας), αναγνωρισμένοιπρόσφυγες και τα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγος και ανήλικα ήπροστατευόμενα τέκνα), οι δικαιούχοι επικουρικής προστασίας και τα μέλη τωνοικογενειών τους (σύζυγος και ανήλικα ή προστατευόμενα τέκνα), αιτούντες άσυλοκαι τα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγος και ανήλικα ή προστατευόμενα τέκνα),παιδιά ή άτομα με αναπηρία που φιλοξενούνται σε δομές των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιαςή άλλα ιδρύματα ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, παιδιά πουτοποθετούνται σε ανάδοχες οικογένειες ή είναι υπό Επιτροπεία ή η επιμέλειά τους,ασυνόδευτοι ή χωρισμένοι από τις οικογένειές τους ανήλικοι, εφόσον είναιανασφάλιστοι, παιδιά έως 18 ετών, τα οποία είναι ανασφάλιστα και των οποίων οιγονείς δεν δικαιούνται παροχών υγείας από το παρόν πρόγραμμα ή τον ΕΟΠΥΥ ή τονασφαλιστικό τους Φορέα λόγω χρεών, ανεξαρτήτως του νομικού τους καθεστώτος, άτομαπου φιλοξενούνται σε θεραπευτικές κοινότητες για απεξάρτηση, π.χ. ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ,Πρόγραμμα 18 Άνω του Ψ.Ν.Α. κλπ ή παρακολουθούνται ως εξωτερικοί ασθενείς καιάλλοι.

Δικαιούχοι είναι, επίσης, όσοι χρειάζονται νοσηλεία ήσυνεχή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ή αποκατάσταση λόγω δυσίατων ή χρόνιων, ήανίατων ή σπάνιων νοσημάτων - παθήσεων (σύμφωνα με τις ιατρικές γνωματεύσεις ήτις γνωματεύσεις από αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές) από τα οποία πάσχουν.