ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου η συγκέντρωση φαρμάκων του ΙΣΑ

Με την ευλογία και την παρουσία του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κκ. Ιερωνύμου Β συγκέντρωσαν φάρμακα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Ιερό Ναό Αγ.Αθανασίου στο Πολύδροσο.
Παρουσία του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου η συγκέντρωση φαρμάκων του ΙΣΑ

Με την ευλογία και την παρουσία του ΜακαριότατουΑρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κκ. Ιερωνύμου Β συγκέντρωσαν φάρμακα οΙατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός ΑΠΟΣΤΟΛΗ της ΙεράςΑρχιεπισκοπής Αθηνών στον Ιερό Ναό Αγ.Αθανασίου στο Πολύδροσο.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κκ. Ιερώνυμος Β, ευχαριστώνταςτον κόσμο για τη συγκινητική συμμετοχή του και εμψυχώνοντας τους εθελοντές τουΙατρείου Κοινωνικής Αποστολής, μίλησε για την ιατρική διακονία και δε δίστασενα τονίσει ότι «Η προσπάθεια αυτή γιγαντώνεται μέρα με την ημέρα αγκαλιάζονταςχιλιάδες συνανθρώπων μας. Η βοήθεια στον συνάνθρωπο για να βρει το φαγητό του,φάρμακο και το γιατρό του είναι ευλογία. Υπάρχουν δυσκολίες, όμως όταν όλοιμαζί παλεύουμε, θα τις ξεπεράσουμε»

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου ΑθηνώνΓ.Πατούλης δήλωσε: Μεσα από την προσφορά πολύτιμων φαρμάκων εκατομμυρίωνανώνυμων πολιτών σήμερα βρισκόμαστε στη θέση να προσφέρουμε δωρεάν φαρμακευτικήπερίθαλψη, στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής που δημιουργήσαμε με την ευλογίατου Αρχιεπισκόπου μας μαζί με την ΑΠΟΣΤΟΛΗ και με τη συμμετοχή εκατοντάδωνγιατρών του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών που εξετάζουν χιλιάδες ανασφάλιστουςασθενείς εθελοντικά, με μοναδικό στόχο να μη χαθεί καμία ανθρώπινη ζωή»

«Είναι συγκινητική η τεράστια ανταπόκριση του κόσμου. Είναιχρεος κάθε συνειδητοποιημένου χριστιανού να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του.Προσπαθούμε να στηρίξουμε τους ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη, που υποφέρουνκαι αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης κάθε μέρα της ζωής τους. Αυτή είναι ηΑΠΟΣΤΟΛΗ μας και αυτό θα πράξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.» τόνισε οΔιευθυντής του Φιλανθρωπικού οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ Κ.Δήμτσας.

Ο Προϊστάμενος της ενορίας του Αγ.Αθανασίου στο ΠολύδροσοΠατήρ Λάμπρος, εξήρε την όλη προσπάθεια και τόνισε ότι όλο το ποίμνιο τηςενορίας είναι συστρατευμένο στην προσπάθεια αλληλεγγύης και ανθρωπιάς πουεπιτελείται από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής για την ανακούφιση των ασθενώνεμπερίστατων συνάνθρωπων μας.

Δεκάδες περαστικοί αλλά και δεκάδες ενορίτες ανταποκρίθηκανπροσέφεραν είτε αυτά που τους περίσσευαν είτε αγορασμένα από φαρμακεία φάρμακαγι αυτό το σκοπό. Η συμμετοχή του κόσμου ηταν συγκινητική και η προσφορά τους,για την καθένα συνειδητή, και για το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής πολύτιμη.Συγκεντρώθηκαν φάρμακα κυτταροστατικά, ινσουλίνες για σακχαροδιαβητικούς, ανοσοκατασταλτικά,αντιφλεγμονώδη, ειδικά συμπληρώματα διατροφής για καρκινοπαθείς, καθώς καιυγειονομικό υλικό και αναλώσιμα.

Τα φάρμακα που συγκεντρώθηκαν και μεταφέρθηκαν στο ΙατρείοΚοινωνικής Αποστολής θα ελέγχουν από ειδική ομάδα διασφάλισης ποιότητας γιατρώνκαι φαρμακοποιών τις επόμενες μέρες και θα κατηγοριοποιηθούν ανάλογα με τηνπάθηση για την οποία προορίζονται.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής λειτουργεί Δευτέρα –Παρασκευή 9:00 πρωι με 5:00 απόγευμα και εξυπηρετεί φτωχούς ανασφάλιστουςπολίτες με την προσκόμιση του λεχθέντος βιβλιαρίου υγείας, το ΑΜΚΑ και τηνπροσωπική τους ταυτότητα ή την κάρτα ανεργίας.

Επίσης, ξεκινούν Παραρτήματα του ιατρείου στη ΕμπορικόΣύλλογο Αθηνών και στη ΓΣΕΒΕΕ για τους άνεργους και ανασφάλιστουςεπαγγελματοβιοτέχνες, εμπορους και επιχειρηματίες. Περισσότερες πληροφορίες στοτηλ 6972 702589 και στο 210 3847374 (Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής) και στο 2103311962 (Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών)