ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαμαρτυρία για τα νοσοκομειακά απόβλητα από Σωματεία

Παράσταση Διαμαρτυρίας στο ΧΥΤΑ της Φυλής θα πραγματοποιήσουναύριο στις 8:00π το πρωί τα μέλη  τωνΔιοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων των Νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου Αττικής. 
Διαμαρτυρία για τα νοσοκομειακά απόβλητα από Σωματεία

Παράσταση Διαμαρτυρίας στο ΧΥΤΑ της Φυλής θα πραγματοποιήσουναύριο στις 8:00π το πρωί τα μέλη τωνΔιοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων των Νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου Αττικής.

Τα μέλη των ΔΣ των Σωματείων, όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ(εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία) διαμαρτύρονται για τις αποφάσεις τουΥπουργού Υγείας να συνοδεύονται τα Νοσοκομειακά αστικά απόβλητα στο ΧΥΤΑ απόεργαζόμενους των Νοσοκομείων προκειμένου να συμμετέχουν στην ταξινόμηση.

«Μάλιστα απειλούνται εφόσον είναι αναμεμιγμένα τααστικά απόβλητα με τα επικίνδυνα Νοσοκομειακά να συλλαμβάνονται και ναοδηγούνται σε αυτόφωρη διαδικασία.

Μεθοδεύεται οχαρακτηρισμός του συνόλου των Νοσοκομειακών αποβλήτων σε επικίνδυναΝοσοκομειακά απόβλητα ώστε να οδηγούνται σε τετραπλάσια τιμή στουςαποτεφρωτήρες που πίσω τους κρύβονταιμεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα», τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ και καταλήγει λέγοντας «Δενείναι στο υπηρεσιακό καθήκον των Δημοσίων υπαλλήλων η συνοδεία τωνΝοσοκομειακών αποβλήτων παρά μόνο η αυστηρή ταξινόμηση εντός των Νοσοκομείων», ενώ καλεί τις Διοικήσεις των Σωματείων να μην επιτρέπουν στους Διοικητέςτων Νοσοκομείων να εντέλλουν υπαλλήλους που θα συνοδεύουν στο ΧΥΤΑ τα αστικάΝοσοκομειακά απόβλητα.

Τέλος η ΠΟΕΔΗΝ, ζητά από τον υπουργό Υγείας να πάρει θέση «στην διαφαινόμενη αφαίμαξη των κουτσουρεμένωνπροϋπολογισμών των Νοσοκομείων».