ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συγκινητικό: ο αγώνας της 9χρονης για να σωθεί ο αδελφός της

Έναεκατ. δολάρια προσπαθεί να συγκεντρώσει ένα μικρό κορίτσι, προκειμένου ναβοηθήσει τον αδελφό της που πάσχει από μία σπάνια μιτοχονδριακή ασθένεια. Με τα χρήματα αυτά,θα βοηθήσει ώστε να γίνει η αναγκαία έρευνα.
Συγκινητικό: ο αγώνας της 9χρονης για να σωθεί ο αδελφός της

Έναεκατ. δολάρια προσπαθεί να συγκεντρώσει ένα μικρό κορίτσι, προκειμένου ναβοηθήσει τον αδελφό της που πάσχει από μία σπάνια ασθένεια. Με τα χρήματα αυτά,θα βοηθήσει ώστε να γίνει η αναγκαία έρευνα. Και ήδη το βιβλίο που έγραψε η μικρή 9χρονη πηγαίνει καλά, ευελπιστώντας να συγκεντρωθεί το πολυπόθητο ποσό.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Ο6χρονος Gavin Lawrey από την Φλόριντα των ΗΠΑ πάσχει από μια σπάνιαμιτοχονδριακή ασθένεια, που είναι γνωστή ως «μίτο» και δεν επιτρέπει στο μικρόαγόρι να ζει μια φυσιολογική ζωή: τα κύτταρα των βασικών οργάνων του πάσχουν,έτσι που ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκληθεί αδυναμία των μυών, καρδιακήανεπάρκεια ή βλάβη στο συκώτι.

Οι καθημερινές ασχολίες του Gavin είναι περιορισμένες, ενώ δεν έχει τηδυνατότητα να απολαύσει μια σειρά δραστηριοτήτων, όπως τα άλλα παιδιά της ηλικίαςτου. Θεραπεία για την ασθένεια αυτή, δεν υπάρχει για την ώρα, καθώς η έρευναείναι εξαιρετικά δαπανηρή.

Η γενναία αδελφή του Gavin, η 9χρονη Makenzie, έγραψε βιβλίο, το «Mighty MitoSuperhero», όπου περιγράφει τα κατορθώματα του σούπερ - ήρωα Mito Action G, του«Alter - Ego» του μικρού Gavin που πολεμά τον κακό Mito.

«Ήθελα να καταλάβει ο κόσμος την ασθένεια με έναν καλύτερο τρόπο» δηλώνει ηίδια.

Το βιβλίο της έχει βγει ήδη προς πώληση: Σε μια βδομάδα πούλησε 500 αντίτυπακαι μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει 20.000 δολάρια. Στόχος της Makenzie είναιτο 1 εκατομμύριο δολάρια, ώστε να χρηματοδοτήσει την έρευνα για τη θεραπεία τηςανίατης σήμερα μιτοχονδριακής ασθένειας.