ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ΙΣΑ υιοθετεί 520 ανασφάλιστους Κεφαλονίτες ασθενείς

Για την Κεφαλονιά αναχωρεί τη Δευτέρα η πρώτη αποστολή δωρεάν φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, η οποία προορίζεται να καλύψει τις πρώτες ανάγκες σε φάρμακα 520 άπορων και ανασφάλιστων χρόνιων αρρώστων που βρέθηκαν στο δρόμο λόγω του σεισμού.
Ο ΙΣΑ υιοθετεί 520 ανασφάλιστους Κεφαλονίτες ασθενείς

Για την Κεφαλονιά αναχωρεί τη Δευτέρα η πρώτη αποστολήδωρεάν φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού από το Ιατρείο ΚοινωνικήςΑποστολής, η οποία προορίζεται να καλύψει τις πρώτες ανάγκες σε φάρμακα 520άπορων και ανασφάλιστων χρόνιων αρρώστων που βρέθηκαν στο δρόμο λόγω τουσεισμού.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ενίσχυσε την υγειονομικήπερίθαλψη των σεισμόπληκτων του νησιού με 4 μέλη της Ιατρικής Ομάδας ΆμεσηςΔράσης που σε συνεργασία με το ΕΚΕΠΥ, εντάχθηκαν στο επιχειρησιακό πρόγραμμαεξειδικευμένης υποστήριξης και ιατρικής φροντίδας.

«Για τους επόμενους 6 μήνες, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολήςτου Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών,μέσα από το Κοινωνικό του Φαρμακείο θα προμηθεύει τους ανασφάλιστους χρόνιουςασθενείς της Κεφαλονιάς με φάρμακα. Ηδη, σε συνεργασία με τις ΚοινωνικέςΥπηρεσίες του Δήμου Κεφαλληνίας, είναι έτοιμη και αναχωρεί τη Δευτέρα 19/2 ηπρώτη αποστολή για 520 ανασφάλιστους και άπορους ασθενείς στο Αργοστόλι και στοΛηξούρι.» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.

Τα 4 μέλη της Ιατρικής Ομάδας Άμεσης Δράσης του ΙΣΑεπιστρέφουν σήμερα από το νησί, έχοντας καταγράψει όλες τις υγειονομικές ανάγκεςτων ανασφάλιστων ασθενών, τις οποίες το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής προτίθεταινα καλύψει το μέγιστο βαθμό που μπορεί.

Παράλληλα, κοντά στους σεισμόπληκτους βρέθηκαν οΜακαριωτάτος Αρχιεπισκοπος κκ Ιερώνυμος Β και ο Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κ.Δημτσας, από την ΑΠΟΣΤΟΛΗ αποστέλλοντας παλέτες με εμφιαλωμένο νερό, κουβέρτες,και τρόφιμα που διανέμονται σε συνεργασία με τις δυνάμεις του Ελληνικού Στρατούσε οργανωμένα συσσίτια.

Ο ΙΣΑ ευχαριστεί τους γιατρούς της ομάδας δράσης ΠαναγοΜπουρλίδη, Φιλιππία Νικολάου, Γιώργο Ντούλα και Ανδρέα Ευσταθίου για τηνετοιμότητα και τη συμμετοχή τους τις δύσκολες αυτές στιγμές που η Κεφαλονιάπλήττεται.