ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε κατάσταση σοκ ακόμη, η πρόεδρος του ΙΣΠ

Σε κατάσταση σοκ εξακολουθεί να βρίσκεται η πρόεδρος του Ιατρικού ΣυλλόγουΠειραιά κυρία Βαρβάρα Ανεμοδουρά, μετά το επεισόδιο που είχε την Τετάρτη τοβράδυ στα γραφεία της Ν. Δημοκρατίας με τον πρόεδρο του Πανελληνίου ΙατρικούΣυλλόγου κ. Μιχάλη Βλασταράκο.
Σε κατάσταση σοκ ακόμη, η πρόεδρος του ΙΣΠ

Σε κατάσταση σοκ εξακολουθεί να βρίσκεται η πρόεδρος του Ιατρικού ΣυλλόγουΠειραιά κυρία Βαρβάρα Ανεμοδουρά, μετά το επεισόδιο που είχε την Τετάρτη τοβράδυ στα γραφεία της Ν. Δημοκρατίας στην συνεδρίαση των γιατρών του κόμματος, με τον πρόεδρο του Πανελληνίου ΙατρικούΣυλλόγου κ. Μιχάλη Βλασταράκο.

Η κυρία Ανεμοδουρά νοσηλεύεται στην νευρολογική Κλινική του Τζάνειου νοσοκομείου και σύμφωνα με τους οικείουςτης (τον σύζυγό της κ. Βαγ. Κοψιδά και τον γενικό γραμματέα του Συλλόγου κ. Π.Σαρώφ) δεν μιλά και δεν αντιδρά. Βεβαίως σήμερα, είναι καλλίτερα από χθες, καθώςέχει επαφή με το περιβάλλον, αλλά προβληματίζει έντονα το γεγονός ότι δεναντιδρά. Επίσης, η πρόεδρος του ΙΣΠ σιτίζεται με ορούς, καθώς επί τρεις ημέρεςδεν μπορεί να φάει. Η κυρία Ανεμοδουρά είναι τραυματισμένη κροταφικά και φέρειμώλωπες, ωστόσο όλες οι εξετάσεις της καθώς και η μαγνητική τομογραφία στηνοποία υποβλήθηκε είναι καθαρές.

Συγκεκριμένα, η μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε το πρωί τηςΠέμπτης, δεν έδειξε κάποια βλάβη, ενώ και οι εξετάσεις που γίνονται συνεχώς δενδείχνουν κάποια οργανική βλάβη.


Από την πλευρά του οικογενειακού της περιβάλλοντος,εκτοξεύονται ευθείες βολές κατά του προέδρου του ΠΙΣ κ. Μ. Βλασταράκου, οοποίος είναι εξαφανισμένος όπως λένε, και το μόνο που έχει ρωτήσει μέχρι στιγμής, είναιεάν η κυρία Ανεμοδουρά έχει υποβάλλει μήνυση εναντίον του.

Ο κ. Κοψιδάς επίσης, αναφέρει ότι την Τετάρτη το βράδυ, υπήρξε πράγματιθερμό επεισόδιο με τον κ. Βλασταράκο όχι μόνο λεκτικό αλλά και σωματικό, καθώςο πρόεδρος του ΠΙΣ, φέρεται να έσπρωξε την πρόεδρο του ΙΣΠ.

Η αντιπαράθεση των δύο στελεχών –γιατρών της Ν. Δημοκρατίας, κορυφώθηκε με αφορμή τα τεκταινόμενα στην υγεία τιςημέρες αυτές, με αφορμή το επίμαχο νομοσχέδιο που ψηφιζόνταν στηνΒουλή.

Από όσα έχουν γίνει γνωστά, στη διάρκεια τηςσυνεδρίασης το βράδυ της Τετάρτης οι τόνοι ανέβηκαν μεταξύ της κυρίαςΑνεμοδουρά και του κ. Βλασταράκου με εκατέρωθεν κατηγορίες για ξεπούλημα τουαγώνα των γιατρών.

Ο κ. Βλασταράκος, από την πλευρά του απέρριψε τιςκατηγορίες και της απάντησε ότι εκείνη δεν δικαιούται να ομιλεί τη στιγμή που οσύζυγός της συμμετείχε στο παρελθόν σε διάφορες επιτροπές του ΙΚΑ, αλλά καιστην επιτροπή Θεοδωράκη (Task Force) για τις αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ.


Σε ανακοίνωσή του την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΠΙΣ αναφέρει ότι «Ευχόμενοςπεραστικά στην κυρία Ανεμοδουρά, ήθελα να διευκρινίσω πως το περιστατικό τοοποίο αναφέρεται ως ατύχημα προέρχεται από διάφορες λεκτικές επιθέσεις τιςοποίες πρώτη η κα Ανεμοδουρά εξαπέλυσε εναντίον παραγόντων, συμπεριλαμβανομένουκαι εμού. Έχω μιλήσει με τους θεράποντες ιατρούς της οι οποίοι με διαβεβαίωσανπως οι απαραίτητες εξετάσεις που διενεργήθηκαν ήταν φυσιολογικές. Συστήνονταςψυχραιμία προς όλους, τονίζω πως δεν υπάρχει λόγος αποπροσανατολισμού μας μέσωεπικοινωνιακών τακτικών».


Σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, αναφέρει σχετικά με ταθλιβερά επεισόδια, τα εξής:


«Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά καταδικάζει απερίφραστα τα θλιβερά γεγονότα πουοδήγησαν στον σοβαρό τραυματισμό και την μέχρι σήμερα νοσηλεία της Προέδρουτου, Κας Ανεμοδουρά Βαρβάρας.
Θεωρούμε ότι οι διαφορές μεταξύ ανθρώπων και επιστημόνων τέτοιου ήθους καιύφους πρέπει να επιλύονται με σύνεση, υπομονή και αξιοπρέπεια. Παρεκκλίσεις από αυτή τη συμπεριφορά θεωρούνται απαράδεκτες και καταδικαστέες.
Ελπίζουμε ότι το γεγονός αυτό δεν θα αποτελέσει τροχοπέδη στη συνέχιση τουαγώνα του Ιατρικού Κόσμου για τη διάσωση της Δημόσιας Υγείας.
Ευχόμαστε σύντομα την επάνοδο στις αγωνιστικές επάλξεις της ΚαςΑνεμοδουρά, μαζί με όλους εκείνους που σήμερα έχει διαφορές και αύριο θααγωνίζεται μαζί τους».