ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι σημερινοί άνδρες πιο βαρετοί από τους μπαμπάδες τους

Οι νέοι άντρες δεν αγαπούν αρκετά την περιπέτεια, όπως οι άνδρες μια γενιά πριν, λόγω του ανθυγιεινού τρόπου ζωής που έχουν επιλέξει. Είναι λιγότερο τολμηροί και δεν έχουν κίνητρα, αναφέρει μια νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Scientific Reports.
Οι σημερινοί άνδρες πιο βαρετοί από τους μπαμπάδες τους

Οι νέοι άντρες δεν αγαπούν αρκετά την περιπέτεια, όπως οιάνδρες μια γενιά πριν, λόγω του ανθυγιεινού τρόπου ζωής που έχουν επιλέξει.Είναι λιγότερο τολμηροί και δεν έχουν κίνητρα, αναφέρει μια νέα έρευνα που δημοσιεύθηκεστο περιοδικό Scientific Reports.


Σύμφωνα με την έρευνα, οι άνδρες, τα τελευταία 35 χρόνια,είναι λιγότερο πρόθυμοι να συμμετέχουν σε δραστηριότητες που προσφέρουν δυνατέςσυγκινήσεις.


Η αρχική έρευνα διεξήχθη στα τέλη του 1970 και έδειξε ότι, εκείνοιοι άνδρες είχαν 48% περισσότερες πιθανότητες από τις γυναίκες να συμμετάσχουνσε κάποιο εξτριμ άθλημα, ενώ σήμερα ο αριθμός αυτός έχει κατέβει στο 28%!


Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι σήμερα υπάρχει σημαντικήαύξηση των γυναικών που ενδιαφέρονται για αθλήματα που ανεβάζουν τηναδρεναλίνη, όπως καταδύσεις, ορειβασία κ.λπ)


Η Δρ Kate Cross, η οποία πραγματοποίησε τη μελέτη στοΠανεπιστήμιο St Andrews, δηλώνει ότι τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι νέοιάνδρες μετέχουν ολο και λιγότερο σε δραστηριότητες που προκαλούν αγωνία καιάγχος.


Όμως, η Δρ Cross σημειώνει ότι το ερωτηματολόγιο τηςμελέτης, έχει σχεδιαστεί με βάση τα δεδομένα του 1970, οπότε, ένας άντραςσήμερα, ενδεχομένως να μη θεωρεί ότι, για παράδειγμα, το σκι αποτελεί άσκησηέντονης δραστηριότητας!