ΥΓΕΙΑ

9 υγιεινές συνήθειες που συνιστώνται για την υγεία των ανδρών

Στο άρθρο που θα διαβάσετε υπάρχει μια λίστα με τις συνήθειες που χαρακτηρίζουν γενικότερα τη ζωή ενός υγιούς ανθρώπου. Προσπαθήστε να τις εφαρμόσετε στην πράξη και να θυμάστε ότι για να το επιτύχετε αυτό πρέπει να να αλλάξετε ρότα και φιλοσοφία ζωής. 

9  υγιεινές συνήθειες που συνιστώνται για την υγεία των ανδρών

Η προσωπική φροντίδα της υγείας, περιλαμβάνει όλες τις αποφάσεις και στη συνέχεια αλλαγές που παίρνουν οι άνθρωποι προκειμένου τόσο σωματικά, όσο και διανοητικά να είναι υγιείς ει δυνατόν ως τα βαθιά γεράματα.

Οι 9 απλές υγιεινές συνήθειες που όλοι πρέπει να ακολουθούμε ως ευαγγέλιο

  • 8 ώρες ύπνου
  • Αποφυγή καθιστικής ζωής
  • Να τρώμε υγιεινά και να υιοθετήσουμε τη μεσογειακή διατροφή
  • Ποτέ μην παραλείπουμε το πρωινό
  • Αγαπάμε την άσκηση
  • Πίνουμε πολύ νερό
  • Καταναλώνουμε (αλκοόλ) με μέτρο
  • Αποφεύγουμε τη ζάχαρη
1643647391503-201397090-askisi-antras.jpg

Οι συνήθειες ενός υγιούς ανθρώπου

Ένας υγιής άνθρωπος σέβεται τις ώρες ανάπαυσής του, δεν κοιμάται λιγότερο από 6 ώρες ούτε υπερβαίνει τις 8. Η κακή ανάπαυση μπορεί να προκαλέσει ατελείωτα προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης του σωματικού σας βάρους.

Αποφεύγουμε την καθιστική ζωή. Ένας υγιής άνθρωπος κάθεται στον καναπέ μόνο όταν ξέρει ότι η μέρα έχει τελειώσει, ενώ φροντίζει να είναι σε δράση.

Ο υγιής άνθρωπος δεν νοιάζεται μόνο τι τρώει αλλά και τι επιλέγει να τρώει. Το 75% ενός ισορροπημένου σώματος αποτελείται από φρούτα, λαχανικά, κρέατα, ψάρια, δημητριακά και φυτικές ίνες.

Ποτέ δεν παραλείπει το πρωινό και λέγοντας ποτέ, είναι ποτέ. Ένας υγιής άνθρωπος δεν αποφεύγει το πρωινό, αφού είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Ο υγιής άνθρωπος προτιμάει φρούτα, λαχανικά, δημητριακά και προϊόντα ζωικής προέλευσης.

Λατρεύει την άσκηση. Η σωστή λειτουργία του σώματος ενός υγιούς ανθρώπου και η ποιότητα ζωής του θα συμβαδίζουν πάντα με τη σωματική του δραστηριότητα. Είναι αποδεδειγμένο ότι οι άνθρωποι, οι οποίοι πραγματοποιούν τουλάχιστον 15 λεπτά άσκησης την ημέρα, ζουν κατά μέσο όρο τρία ακόμη χρόνια.

Πίνει πολύ νερό. Ένας υγιής άνθρωπος πίνει τουλάχιστον δύο λίτρα νερού καθημερινά. Το νερό, εκτός από την ενυδάτωση και την αποτοξίνωση, μπορεί να λειτουργήσει θεραπευτικά για τον οργανισμό. Στην Ιαπωνία, οι άνθρωποι συνήθως πίνουν ένα ποτήρι νερό με άδειο στομάχι για την καταπολέμηση σοβαρών ασθενειών και ενοχλήσεων όπως: ο πονοκέφαλος, η αρθρίτιδα, οι καρδιακές αρρυθμίες, η επιληψία, το υπερβολικό βάρος, η βρογχίτιδα, το άσθμα, η μηνιγγίτιδα, οι ασθένειες των νεφρών και του ουροποιητικού συστήματος, η γαστρίτιδα, η διάρροια, οι αιμορροΐδες, ο διαβήτης, η δυσκοιλιότητα και ο καρκίνος.

Καταναλώνει (αλκοόλ) με μέτρο. Ένας υγιής άνθρωπος πίνει με μέτρο. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ εκτός από την καταστροφή του ήπατος μπορεί να δημιουργήσει και ανικανότητα. Επίσης, δεν καπνίζει.

Διατηρεί ανεβασμένη διάθεση και κοφτερό μυαλό. Ένας υγιής άνθρωπος γελάει συχνά, μαθαίνει περισσότερες από μία γλώσσες ή ακούει συχνά μουσική. Ακριβώς όπως υπάρχουν ασκήσεις για τη βελτίωση της σωματικής απόδοσης και τη διατήρηση του σώματός σας σε φόρμα, υπάρχουν επίσης τρόποι για να ασκείται το μυαλό. Συνιστάται επίσης η κατανάλωση πράσινου τσαγιού, ξηρών καρπών και μαύρης σοκολάτας.