ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παράλυτη περπάτησε με εξωσκελετό μετά από 22 χρόνια ακινησίας!

Παράλυτη περπάτησε με εξωσκελετό μετά από 22 χρόνια ακινησίας!
Ένας ρομποτικός εξωσκελετός που αναπτύχθηκε από τις εταιρείες 3D Systems και την EksoBionics έδωσε ξανά τη δυνατότητα να περπατήσει ξανά μία γυναίκα που έμεινε παράλυτη από τη μέση και κάτω, εξαιτίας ενός ατυχήματος στο σκι, το 1992.

Ένας ρομποτικός εξωσκελετός, που αναπτύχθηκε από τις εταιρείες 3D Systems και την EksoBionics, έδωσε τη δυνατότητα να περπατήσει ξανά μία γυναίκα που έμεινε παράλυτη από τη μέση και κάτω, εξαιτίας ενός ατυχήματος στο σκι, το 1992.

Οι σχεδιαστές της 3D Systems σκάναραν το σώμα της και στη συνέχεια ψηφιοποίησαν τα δεδομένα, προκειμένου να προσαρμόσουν κατάλληλα τον εξωσκελετό.

Στη συνέχεια, τον συνδύασαν με συστήματα της Eksobionics, με τελικό αποτέλεσμα τον πρώτο «κατά παραγγελία» εξωσκελετό, ο οποίος της επέτρεψε να σταθεί ξανά στα πόδια της μετά από 22 χρόνια, διαψεύδοντας τις «προβλέψεις» των γιατρών της.

Η πρωτοποριακή «στολή», μάλιστα, επιτρέπει στο σώμα της Μπόξτελ να «αναπνέει», με αποτέλεσμα να περπατάει για αρκετή ώρα, χωρίς να κουράζεται και να ιδρώνει.

«Όταν το ρομπότ γίνεται η συσκευή που σου επιτρέπει να περπατάς για την υπόλοιπη ζωή σου, η σύνδεση μεταξύ του σώματος και του ρομπότ είναι το παν. Οπότε στόχος μας είναι να βελτιώσουμε την ποιότητα αυτής της σύνδεσης, έτσι ώστε το ρομπότ να γίνεται πιο συμβιωτικό», ανέφερε ο Σκοτ Σάμιτ, στέλεχος της 3D Systems.

Η κατασκευή του εξωσκελετού διήρκησε περίπου τρεις μήνες.


 

BEST OF NETWORK