ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παράλυτη περπάτησε με εξωσκελετό μετά από 22 χρόνια ακινησίας!

Ένας ρομποτικός εξωσκελετός που αναπτύχθηκε από τιςεταιρείες 3D Systems και την EksoBionics έδωσε ξανά τη δυνατότητα να περπατήσειξανά μία γυναίκα που έμεινε παράλυτη από τη μέση και κάτω, εξαιτίας ενός ατυχήματοςστο σκι, το 1992.
Παράλυτη περπάτησε με εξωσκελετό μετά από 22 χρόνια ακινησίας!

Ένας ρομποτικός εξωσκελετός, που αναπτύχθηκε από τιςεταιρείες 3D Systems και την EksoBionics, έδωσε τη δυνατότητα να περπατήσειξανά μία γυναίκα που έμεινε παράλυτη από τη μέση και κάτω, εξαιτίας ενός ατυχήματοςστο σκι, το 1992.

Οι σχεδιαστές της 3D Systems σκάναραν το σώμα της και στησυνέχεια ψηφιοποίησαν τα δεδομένα, προκειμένου να προσαρμόσουν κατάλληλα τονεξωσκελετό.

Στη συνέχεια, τον συνδύασαν με συστήματα της Eksobionics, μετελικό αποτέλεσμα τον πρώτο «κατά παραγγελία» εξωσκελετό, ο οποίος της επέτρεψενα σταθεί ξανά στα πόδια της μετά από 22χρόνια, διαψεύδοντας τις «προβλέψεις» των γιατρών της.

Η πρωτοποριακή «στολή», μάλιστα, επιτρέπει στο σώμα τηςΜπόξτελ να «αναπνέει», με αποτέλεσμα να περπατάει για αρκετή ώρα, χωρίς νακουράζεται και να ιδρώνει.

«Όταν το ρομπότ γίνεται η συσκευή που σου επιτρέπει ναπερπατάς για την υπόλοιπη ζωή σου, η σύνδεση μεταξύ του σώματος και του ρομπότείναι το παν. Οπότε στόχος μας είναι να βελτιώσουμε την ποιότητα αυτής τηςσύνδεσης, έτσι ώστε το ρομπότ να γίνεται πιο συμβιωτικό», ανέφερε ο Σκοτ Σάμιτ,στέλεχος της 3D Systems.

Η κατασκευή του εξωσκελετού διήρκησε περίπου τρεις μήνες.