ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αίτηση ευρεσιτεχνίας σε διατριβή για την υπέρταση

Διεθνή αίτηση ευρεσιτεχνίας έλαβε μία σημαντική διδακτορική διατριβή με θέμα «In Vivo Βιολογική Αξιολόγηση Σαρτανών σε Πειραματικά Μοντέλα της Υπέρτασης για Διαδερμική Χορήγηση»
Αίτηση ευρεσιτεχνίας σε διατριβή για την υπέρταση

Συγχαρητήρια στον Καθηγητή Χημείας κ. Γιάννη Ματσούκα για την πολυετή Προσφορά του στο Τμήμα Χημείας και στο Πανεπιστήμιο Πατρών και για την πρόσφατη Ανανέωση του Διορισμού του ως Καθηγητή στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Calgary του Καναδά για την τριετία 2014 – 2017, έδωσε ο πρύτανης του πανεπιστημίου καθηγητής Γ. Παναγιωτάκης.

Σε πρόσφατη επιστολή του, όπως αναφέρει ο πρύτανης επίσης, γίνεται γνωστό, ότι απόφοιτος του Τμήματος Χημείας και του ΜΠΣ «Ιατρική Χημεία» παρουσίασε με επιτυχία τη Διατριβή της, η οποία αποτελεί το 26ο Διδακτορικό Δίπλωμα που εκπονήθηκε υπό την επίβλεψή του.

Στην επιστολή που απέστειλε ο καθηγητής Ματσούκας εξάλλου προς τον πρύτανη αναφέρονται τα εξής: «Κύριε Πρόεδρε, Κύριε Πρύτανη, Θα ήθελα να σας γνωρίσω ότι η απόφοιτος του Τμήματος Χημείας και του ΜΠΣ «Ιατρική Χημεία» κυρία Μιχαήλα Μιχαλάτου, παρουσίασε με επιτυχία τη διδακτορική διατριβή της με θέμα «In Vivo Βιολογική Αξιολόγηση Σαρτανών σε Πειραματικά Μοντέλα της Υπέρτασης για Διαδερμική Χορήγηση».Πρόκειται για το 26ο Διδακτορικό Δίπλωμα που εκπονείται υπό την επίβλεψή μου, γεγονός το οποίο αποτελεί ιδιαίτερη ικανοποίηση για μένα και υπογραμμίζει την δυναμική του Τμήματος Χημείας. Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω δημόσια την ικανοποίησή μου και τα συγχαρητήριά μου στην Μιχαήλα, όχι μόνο για μια επιπλέον διατριβή υπό την επίβλεψή μου, αλλά και για το εξαιρετικά πρωτοποριακό έργο της.

Αυτό το έργο προστατεύεται ήδη με διεθνή αίτηση ευρεσιτεχνίας και έχει εκφραστεί ενδιαφέρον από μεγάλη Φαρμακευτική Εταιρεία για αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της».

Διαβάστε ακόμη:

Ο Νομπελίστας και ερευνητής του ιού HPV στην Πάτρα το 2014

καθηγητής Ματσούκας: όταν το Calgary του Καναδά επιλέγει την Πάτρα




Καθηγητής Ματσούκας: «Μία ελληνική Silicon Valley στην Πάτρα»


Βλαστοκύτταρα: Ενώνουν τις δυνάμεις τους Πάτρα και Ισραήλ




Το ΕΣΠΑ «οξυγόνο» για την χώρα: Επιστολή στον πρωθυπουργό