ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι Ολυμπιονίκες στο πλευρό της Ελπίδας

Στους 100.000 εθελοντές τα πέντε πρώτα χρόνια, στοχεύει η Τράπεζα Εθελοντών μυελού των οστών, στο πλευρό της οποίας στρατεύτηκε

ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών και τα μέλη του οι Ολυμπιονίκες της Ελλάδας.

Οι Ολυμπιονίκες στο πλευρό της Ελπίδας

Ο πρώτος σύλλογος που στρατεύτηκε στο πλευρό της «ΕΛΠΙΔΑΣ», έγινε ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών και τα μέλη του οι Ολυμπιονίκες της Ελλάδας, έγιναν δότες μυελού των οστών και σημαιοφόροι στην εκστρατεία εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Με επικεφαλής την Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη, (αργυρό μετάλλιο υδατοσφαίρισης), μια μεγάλη ομάδα μελών του Συλλόγου, που αποτελείτο από τους : Βούλα Ζυγούρη, (Ολυμπιονίκης πάλης), Εύη Μωραϊτίδου, (αργυρό μετάλλιο υδατοσφαίρισης), Βιργινία Κραβαριώτη, (χάλκινο μετάλλιο ιστιοπλοίας), Αγγελική Καραπατάκη, (αργυρό μετάλλιο υδατοσφαίρισης), Σοφία Παπαδοπούλου, (χάλκινο μετάλλιο ιστιοπλοίας), Σοφία Μπεκατώρου, (χρυσό μετάλλιο ιστιοπλοίας), Αιμιλία Τσουλφά, (χρυσό μετάλλιο ιστιοπλοίας), Βασίλης Πολύμερος, (αργυρό και χάλκινο μετάλλιο κωπηλασίας), Χρύσα Μπισκιτζή, (Ολυμπιονίκης κωπηλασίας), Κώστας Τρυγκώνης, (Ολυμπιονίκης ιστιοπλοίας), Τατιάνα Καββαδία, (Ολυμπιονίκης καλαθοσφαίρισης), Μαρία- Λουίζα Βρυώνη, ( Ολυμπιονίκης πάλης), Μαρία Καραγιαννοπούλου, (Ολυμπιονίκης τζούντο), Κάχι Καχιασβίλι, (χρυσό μετάλλιο άρσης βαρών), Νέρη Νιαγκουάρα, (Ολυμπιονίκης κολύμβησης), Γεωργία Ελληνάκη, (αργυρό μετάλλιο υδατοσφαίρισης), Δήμητρα Μαγκανουδάκη, (Ολυμπιονίκης ξιφασκίας), Πέτρος Γαλακτόπουλος, (αργυρό μετάλλιο πάλης), και Στέλιος Μυγιάκης , (χρυσό μετάλλιο πάλης) -όλοι μέλη του Συλλόγου-, επισκέφτηκαν την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ», όπου στεγάζεται η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας», για να δηλώσουν πρώτοι το παρών στη μεγάλη εκστρατεία του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», για τη δημιουργία μιας μεγάλης αλυσίδας αγάπης και προσφοράς προς τα άρρωστα παιδιά, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, τους ευχαρίστησε θερμά για το δώρο ζωής που κάνουν στα άρρωστα παιδιά και τους συνεχάρη για την ευγενική τους πρωτοβουλία, να συμμετάσχουν ως σημαιοφόροι, στην εκστρατεία για τον εμπλουτισμό της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών:

«Είμαστε, είπε η κυρία Βαρδινογιάννη, πολύ συγκινημένοι και υπερήφανοι που είσαστε κοντά μας. Αυτή τη φορά είστε εδώ για να δώσετε ένα μέρος του εαυτού σας, να δηλώσετε το παρών στο πλευρό του οποιουδήποτε παιδιού στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό που θα μπορούσε να σας χρειαστεί... Το όραμά μας είναι να δημιουργηθεί μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες αγάπης στην Ελλάδα με την εγγραφή όσο το δυνατόν περισσότερων εθελοντών στο πρόγραμμα, ώστε να μην απαιτείται η αναζήτηση συμβατών δειγμάτων στο εξωτερικό. Στοχεύουμε στους 100.000 εθελοντές τα πρώτα 5 χρόνια και σήμερα έχουμε κοντά μας τους πρώτους εθελοντές, τους πρώτους πολίτες της χώρας μας, που ως Σύλλογος στρατεύονται στο πλευρό μας και χαιρόμαστε που εσείς οι Ολυμπιονίκες, είστε οι πρώτοι....».

Εκ μέρους των Ολυμπιονικών μίλησε η Πρόεδρος του Συλλόγου, Βούλα Κοζομπόλη, που αφού ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη για τα καλά της λόγια είπε: «Εμείς θα είμαστε με μεγάλη μας χαρά οι πρεσβευτές όλου αυτού του εγχειρήματος και αρχίζουμε κιόλας να πιάνουμε δουλειά, αφού, δίνοντας σάλιο, γινόμαστε οι πρώτοι εθελοντές δότες μυελού των οστών».

Επιπλέον οι Έλληνες Ολυμπιονίκες υποσχέθηκαν να σταθούν αρωγοί ως σημαιοφόροι στο νέο αυτό ανθρωπιστικό πρόγραμμα του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», για να πληροφορηθεί ο κόσμος πόσο σημαντικό είναι να υπάρξουν εθελοντές δότες μυελού των οστών, αλλά και πόσο ανώδυνη είναι η διαδικασία λήψης μοσχεύματος, με τις νέες τεχνικές και μεθόδους. Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών στα πλαίσια της υποστήριξης των στόχων της νέας Τράπεζας και της διάδοσης του μηνύματος της ύπαρξης και του κοινωνικού έργου που επιτελεί, θα διοργανώσει σ’ όλη τη χώρα αθλητικά δρώμενα, όπου στις ανάπαυλες ο παριστάμενος κόσμος θα λαμβάνει ενημέρωση και θα μπορεί να γίνεται δότης.

Η πρώτη από αυτή τη σειρά δράσεων θα πραγματοποιηθεί στην πόλη του Περιστερίου, στις 27 Απριλίου 2014, στο κλειστό γήπεδο Περιστερίου. Πρόκειται για τον φιλικό αγώνα μπάσκετ μεταξύ της ομάδας των Ολυμπιονικών και της ομάδας των βετεράνων του μπάσκετ. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Δήμου Περιστερίου και την αρωγή του εργασιακού πρωταθλήματος «Νίκος Γκάλης του Ε.Κ.Α.».