ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η επιστήμη καλπάζει: δείτε πώς θα απαλλαγούμε από τις αλλεργίες

Πολύ ενθαρρυντικά εμφανίζονται τα αποτελέσματα που αφορούν σε αυτοκόλλητο ενάντια στην αλλεργία του φιστικιού και οι επιστήμονες προσπαθούν να αναπτύξουν αυτή την τεχνική και για άλλες διατροφολογικές αλλεργίες.
Η επιστήμη καλπάζει: δείτε πώς θα απαλλαγούμε από τις αλλεργίες

Πρόσφατη ανακάλυψη αποτελεί το αυτοκόλλητο ενάντια στην αλλεργία του φιστικιού, το οποίο δεν έχει τελειοποιηθεί ακόμα.

Τα αποτελέσματα παρόλα αυτά είναι πολύ ενθαρρυντικά και οι επιστήμονες προσπαθούν να αναπτύξουν αυτή την τεχνική και για άλλες διατροφολογικές αλλεργίες.Μπορούν τα αυτοκόλλητα να αποτελέσουν καινοτομία για την αντιμετώπιση των αλλεργιών; Η ιδέα για την αντιμετώπιση των αλλεργιών ξεκίνησε από την εταιρία DBV Technologies. Όπως συμβαίνει και με τα αυτοκόλλητα της νικοτίνης, έτσι και αυτά μπορούμε να τα κολλήσουμε στο χέρι μας, η επαφή με την επιδερμίδα ενεργοποιεί μια συγκεκριμένη ποσότητα αλλεργιογόνου στο σώμα μας χωρίς όμως αυτή να διασκορπίζεται στο αίμα.

Έτσι το σώμα μας, όπως γίνεται και το εμβόλιο, δέχεται την ουσία αυτή.Για αρχή η έρευνα έχει επικεντρωθεί στην θεραπεία της αλλεργίας κατά του φιστικιού και των παραγώγων του.

Ο Pierre-Henri Benhamou, μέλος της εταιρίας DBV Technologies, είναι πολύ χαρούμενος με τα αποτελέσματα και τονίζει ότι πρόκειται για μια επαναστατική μέθοδο θεραπείας κατά των αλλεργιών που μας ταλαιπωρούν όπως είναι το φιστίκι. Τόνισε μάλιστα ότι το φιστίκι είναι και η πρώτη διατροφολογική αλλεργία που οδήγησε σε θάνατο. Στις μελέτες που συνεχίζονται μέχρι σήμερα διαπιστώθηκε ότι μετά από ενάμιση χρόνο τα παιδιά μπορούσαν να καταναλώσουν 10 φορές περισσότερα φιστίκια απ’ ότι πριν.

Το αυτοκόλλητο όμως, το οποίο ονομάζεται Viaskinpeanut, δεν θα κυκλοφορήσει στην αγορά πριν από 2017 για να μπορέσει να διαπιστωθεί η αξιοπιστία του.