ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα 10 "τικ" που έχετε και βλάπτουν την υγεία σας...

Παίζετε συνέχεια με τα μαλλιά σας, τρώτε τα νύχια σας ή κάνετε «κρακ» στο λαιμό σας; Ίσως, λοιπόν, να μην το γνωρίζετε, ωστόσο αυτές οι φαινομενικά «αθώες» συνήθειες μπορεί
Τα 10 "τικ" που έχετε και βλάπτουν την υγεία σας...

Παίζετε συνέχεια με τα μαλλιά σας, τρώτε τα νύχια σας ή κάνετε «κρακ» στο λαιμό σας; Ίσως, λοιπόν, να μην το γνωρίζετε, ωστόσο αυτές οι φαινομενικά «αθώες» συνήθειες μπορεί να προκαλέσουν μακροχρόνια προβλήματα υγείας, με αποτέλεσμα να αποκτήσετε ακόμη έναν λόγο για να αγχώνεστε!

Τρώτε τα νύχια σας

Αν αυτό συμβαίνει σε καθημερινή βάση, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι όχι μόνο κάνετε ζημιά στα ίδια τα νύχια σας, αλλά και στο δέρμα γύρω από αυτά. Παράλληλα, βακτήρια του στόματος μεταφέρονται στα χέρια και αντίστροφα, προκαλώντας μολύνσεις σε ούλα και λαιμό.

Ασχολείστε συνέχεια με τα μαλλιά σας

Όταν συνέχεια παίζετε με τούφες από τα μαλλιά σας, προκαλείτε βλάβες στις ρίζες, που ίσως οδηγήσει σε τριχόπτωση και τοπική μόλυνση.

Κάνετε «κρακ» στο λαιμό

Ο χαρακτηριστικός αυτός ήχος προέρχεται από την απελευθέρωση αερίων από τις αρθρώσεις. Σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να σας προκαλεί ευχάριστη αίσθηση, ωστόσο όταν γίνεται συχνά, μπορεί να οδηγήσει σε χαλάρωση της περιοχής γύρω από τους συνδέσμους και σταδιακή φθορά, που είναι δυνατόν να εξελιχθεί σε αρθρίτιδα.

Αγγίζετε συνέχεια το πρόσωπό σας

Η επαναλαμβανόμενη αυτή συνήθεια μπορεί να τραυματίσει την ευαίσθητη επιδερμίδα του προσώπου, με αποτέλεσμα την πρόκληση ουλών και σημαδιών.

Τρίζετε τα δόντια σας

Άθελά σας με αυτόν τον τρόπο θέτετε σε κίνδυνο τη στοματική σας υγιεινή. Μάλιστα, μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχή της κροταφογναθικής άρθρωσης, ράγισμα ακόμη και σπάσιμο κάποιου δοντιού.

Τρώτε συνέχεια καραμέλες

Το μόνο που κάνετε, είναι να γεμίζετε το στόμα σας με ζάχαρη, την αγαπημένη τροφή των βακτηρίων. Παράλληλα, το μάσημα της καραμέλας μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο των δοντιών και καταστροφή σε σφραγίσματα και γέφυρες.

Γλείφετε τα χείλια σας

Με την πρακτική αυτή εκθέτετε τα ευαίσθητα χείλη στα πεπτικά ένζυμα του στόματος, που προκαλούν αφυδάτωση, που προκαλούν μετά από λίγο σκασίματα.

Δαγκώνετε εσωτερικά τα μάγουλά σας

Συχνά καταλήγει σε πρήξιμο της περιοχής, που οδηγεί σε ακόμα περισσότερο μάσημα. Αν, μάλιστα, συμβαίνει για πολύ καιρό, μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση φλεγμονής στην περιοχή, αιμορραγία και μόνιμο τραυματισμό.

Μασάτε συνέχεια τσίχλες

Όχι μόνο ίσως να γίνεστε ενοχλητικοί, αλλά και θέτετε σε κίνδυνο την κροταφογναθική άρθρωση, λόγω της υπερβολικής της χρήσης. Επίσης, οι τσίχλες μπορεί να προκαλέσουν πεπτικά προβλήματα και αυξημένα στομαχικά αέρια.

Δαγκώνετε τα μολύβια

Κάθε φορά που βάζετε ένα μολύβι στο στόμα σας, μεγάλος αριθμός παθογόνων μικροβίων και ιών μεταφέρεται στο εσωτερικό του. Εκτός από τον κίνδυνο των μολύνσεων, το μάσημα στυλό και μολυβιών, μπορεί να τραυματίσει τα ούλα και το μαλακό δέρμα της στοματικής κοιλότητας.