ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το πολύ Twitter φέρνει χωρισμό

Αν είστε φανατικός χρήστης των social media και ειδικά του Twitter, τότε έχετε αυξημένες πιθανότητες να δημιουργήσετε προβλήματα στη σχέση σας και να οδηγηθείτε στον χωρισμό
Το πολύ Twitter φέρνει χωρισμό

Αν είστε φανατικός χρήστης των social media και ειδικά του Twitter, τότε έχετε αυξημένες πιθανότητες να δημιουργήσετε προβλήματα στη σχέση σας και να οδηγηθείτε στον χωρισμό, σύμφωνα με νέα μελέτη που έγινε στο πανεπιστήμιο του Μιζούρι.

Έρευνα στην οποία συμμετείχαν 581 χρήστες του Twitter ηλικίας από 18 έως 67 ετών, έδειξε, ότι όσοι «τιτιβίζουν» πολύ συχνά στο διαδίκτυο, έχουν αντίστοιχα συχνότερους καυγάδες και αντιπαραθέσεις με το έτερον ήμισυ.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Russell Clayton, βρήκε ότι οι συμμετέχοντες ξοδεύουν καθημερινά στο Twitter κατά μέσο όρο 52 λεπτά από τον χρόνο τους, πέντε μέρες την εβδομάδα.

Ο ίδιος είχε πραγματοποιήσει παρόμοια έρευνα πέρυσι για το Facebook και είχε καταλήξει σε παρόμοια συμπεράσματα. Ωστόσο, αυτό που με έκπληξη βρήκε σχετικά με το Twitter είναι, ότι, αντίθετα με το Facebook, τα ζευγάρια έχουν προβλήματα και οδηγούνται ακόμα και στον χωρισμό, ανεξάρτητα από το πόσο καιρό είναι μαζί.

Με το Facebook αυτά τα προβλήματα εμφανίζονται κυρίως σε σχέσεις διάρκειας μικρότερης των 36 μηνών. Με το Twitter, αυτό δεν παίζει κανένα ρόλο!

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Cyberpsychology, Behavior, and Social Networking.