ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πέντε παράδοξα σημάδια ότι είστε… ιδιοφυΐα!

Πέντε παράδοξα σημάδια ότι είστε… ιδιοφυΐα!

Πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι τα άτομα με υψηλό δείκτη ευφυΐας επεξεργάζονται με διαφορετικό τρόπο τα οπτικά ερεθίσματα.

Πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι τα άτομα με υψηλό δείκτη ευφυΐας επεξεργάζονται με διαφορετικό τρόπο τα οπτικά ερεθίσματα.

Η μελέτη στην επιθεώρηση Current Biology έδειξε ότι τα άτομα με υψηλό IQ έχουν την ικανότητα να παρατηρούν περισσότερες λεπτομέρειες σε μικρά κινούμενα αντικείμενα, ενώ ο εγκέφαλός τους «απορρίπτει» την παρασκηνιακή κίνηση.

Αυτό δεν είναι όμως το μόνο χαρακτηριστικό ευφυΐας που έχουν ανακαλύψει οι επιστήμονες. Δείτε τέσσερα ακόμη ιδιαίτερα γνωρίσματα που δε σας περνούν από το μυαλό.

1. Η ανεβασμένη λίμπιντο


Ερευνητές από τη Βρετανία υποστηρίζουν ότι η αυξημένη ερωτική διάθεση σχετίζεται άμεσα με την εξυπνάδα. Η σχετική μελέτη δείχνει ότι οι φοιτητές από τα κορυφαία πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας ξοδεύουν περισσότερα χρήματα σε sex toys σε σύγκριση με άλλα άτομα της ηλικίας τους, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά πωλήσεων. Αυτές οι παράδοξες «καταναλωτικές συνήθειες» πιθανότατα υποδεικνύουν την έντονη ερωτική επιθυμία της αφρόκρεμας των φοιτητών.

2. Το ξενύχτιΗ λαϊκή ρήση υποστηρίζει ότι «το πρωινό πουλί πιάνει το σκουλήκι». Οι επιστήμονες όμως καταρρίπτουν αυτό το μύθο. Μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Personality and Individual Differences δείχνει ότι όσοι κοιμούνται αργά και ξυπνούν αργά συνήθως έχουν και υψηλότερο IQ.

3. Τα μπλε μάτιαΕρευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μπέντφορντσιρ στη Μεγάλη Βρετανία υποστηρίζουν ότι τα άτομα με ανοιχτόχρωμα μάτια είναι και πιο έξυπνα. Η σχέση αυτή αντικατοπτρίζεται στις βελτιωμένες δεξιότητες στρατηγικού σχεδιασμού και στις αυξημένες επιδόσεις σε οργανωμένες δραστηριότητες.

4. Το μεγάλο στήθοςΦαίνεται πως μερικές γυναίκες μπορούν να τα έχουν όλα! Μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2011 και περιελάμβανε 1.200 γυναίκες έδειξε ότι οι πιο «προικισμένες» συμμετέχουσες πέτυχαν υψηλότερες βαθμολογίες σε μια σειρά από τεστ IQ.

Διαβάστε επίσης:

Πώς σχετίζεται η έντονη ερωτική επιθυμία με το υψηλό IQ;

Έρευνα: Το σεξ μας κάνει πιο έξυπνους!

Τελικά το σεξ επηρεάζει τη νοημοσύνη μας;

BEST OF NETWORK

PlusQueen