ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επίσκεψη του κορυφαίου Κέντρου Sidra στην Ογκολογική Μονάδα Ελπίδα

Τετραμελής επιστημονική αντιπροσωπεία του Ερευνητικού και Νοσηλευτικού κέντρου SIDRA, που πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα στη Ντόχα του Κατάρ, επισκέφτηκε  την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ».
Επίσκεψη του κορυφαίου Κέντρου Sidra στην Ογκολογική Μονάδα Ελπίδα

Τετραμελής επιστημονική αντιπροσωπεία του Ερευνητικού και Νοσηλευτικού κέντρου SIDRA, που πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα στη Ντόχα του Κατάρ, επισκέφτηκε την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ».

Η αντιπροσωπεία αποτελείτο από τον Dr Mohammad Fathy Saoud , Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του SIDRA, τον Dr. Abdulla Al Kaabi, Υποδιευθυντή του SIDRA, τον Dr. Francesco Marincola, επικεφαλής του τμήματος Έρευνας του SIDRA και τον Dr. Mohammed Abulaban, σύμβουλο του Παιδιατρικού Αιματολογικού και Ογκολογικού τμήματος του Hamad Medical Corporation.

Σκοπός της επίσκεψής τους ήταν αφενός να γνωρίσουν από κοντά το έργο του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», και αφετέρου να συνομιλήσουν με τους επιστημονικούς ομολόγους τους για την προσεχή συνεργασία των δυο νοσηλευτικών ιδρυμάτων, της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» και του SIDRA. Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Αδελφοποιήσεων με νοσοκομεία του εξωτερικού που ξεκίνησε από τις αρχές του 2013 ο Σύλλογος «ΕΛΠΙΔΑ», με στόχο η Ογκολογική Μονάδα Παίδων να συνεργαστεί με καταξιωμένα επιστημονικά κέντρα του εξωτερικού ώστε να δημιουργηθεί ένα διεθνές επιστημονικό δίκτυο, μέσα από το οποίο θα εξελιχθεί η έρευνα για τον παιδικό καρκίνο, και επιπλέον θα συμβάλλει στην προώθηση της Ειρήνης και της Φιλίας μεταξύ των χωρών.

Η επίσκεψη των τεσσάρων διακεκριμένων επιστημόνων από το Κατάρ στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων έρχεται ως επακόλουθο των ιδιαίτερων συνομιλιών που προηγήθηκαν ανάμεσα στην Πρόεδρο του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και την Πρώτη κυρία του Κατάρ, Sheikha Moza bint Nasser, που συνεργάζονται στενά στο πλαίσιο της UNESCO.

Τους επισκέπτες υποδέχτηκαν και ξενάγησαν στην Ογκολογική Μονάδα η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κ. Εμμανουήλ Παπασάββας.

Καλωσορίζοντάς τους η κυρία Βαρδινογιάννη είπε μεταξύ άλλων: «Η παρουσία σας στο Νοσοκομείο μας αποτελεί για μας μεγάλη τιμή. Σας υποδεχόμαστε ως φίλους με τους οποίους μοιραζόμαστε το όραμα να χτίσουμε έναν κόσμο καλύτερο, έναν κόσμο ειρηνικό, όπου η ποιότητα ζωής των παιδιών διαρκώς θα αναβαθμίζεται. Νιώθω πολύ συγκινημένη καθώς σήμερα εκπληρώνεται η επιθυμία της Sheikha Moza σχετικά με τη συνεργασία των χωρών μας στον τομέα του παιδικού καρκίνου. Είμαι σίγουρη ότι το όραμα της Sheikha Moza για τη δημιουργία του SIDRA, αποτελεί για το Κατάρ και για ολόκληρη την ανθρωπότητα, ένα πολύ σημαντικό έργο με στόχο την παροχή περίθαλψης υψηλότατων προδιαγραφών. Το Ερευνητικό και Νοσηλευτικό Κέντρο SIDRA αποτελεί από μόνο του μεγάλη πρόκληση, από πολλές απόψεις, καθώς φιλοδοξεί να αναβαθμίσει την περίθαλψη των γυναικών και των παιδιών, υιοθετώντας από την πλευρά του νοσηλευτικού προσωπικού έναν κώδικα αξιών, με βάση τον σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την αλληλεγγύη. Σας συγχαίρω, καθώς με το SIDRA ανοίγετε μια νέα εποχή στον τομέα της ιατρικής περίθαλψης. Γι’ αυτό είναι μεγάλη μας τιμή και χαρά να σας παρέχουμε ό,τι πιο σημαντικό αποκομίσαμε κατά τη διάρκεια των 20 χρόνων που λειτουργεί η Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών της «ΕΛΠΙΔΑΣ», των 15 χρόνων που λειτουργεί ο Ξενώνας μας και των 3 χρόνων που λειτουργεί η Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ». Αλλά και εμείς θα έχουμε την ευκαιρία να πλουτίσουμε την εμπειρία μας μέσα από την ανταλλαγή γνώσης με τους εξέχοντες επιστήμονές σας, καθώς και μέσα από την τεχνογνωσία και τον κώδικα λειτουργίας του SIDRA».

Ο Dr Mohammad Fathy Saoud, παίρνοντας τον λόγο, ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη για τη θερμή της υποδοχή και τα καλά της λόγια και πρόσθεσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι και ευχαριστημένοι με τα επιτεύγματα της «ΕΛΠΙΔΑΣ» μέσα στις 2 τελευταίες δεκαετίες. Πρέπει να είστε υπερήφανοι. Θα ήθελα ειλικρινά να εκφράσω τη βαθιά εκτίμηση και τη βαθιά ευγνωμοσύνη, που μας δώσατε αυτή την ευκαιρία να έρθουμε να σας επισκεφθούμε και να μάθουμε από εσάς. Είναι σημαντικό και το είδα σήμερα με την παρουσίαση σας, καθώς οι υπηρεσίες σας δεν προσφέρονται μόνο στους Έλληνες αλλά και σε άλλους πολίτες άλλων χωρών σε όλο τον κόσμο… Προσπαθούμε να κάνουμε το ίδιο στο Κατάρ… Είμαστε ευγνώμονες για την υποδοχή και το κοινό όραμα που μας φέρνει πιο κοντά».