ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνεργασία Κοιν. Ιατρείου ΙΣΑ με την Open Health Alliance

Με την πανελλήνια επιστημονική ιατρική ένωση Open Health Alliance-Ανοικτή Συμμαχία για την Υγεία (ΟΗΑ) υπέγραψε Σύμφωνο Συνεργασίας το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Συνεργασία Κοιν. Ιατρείου ΙΣΑ με την Open Health Alliance

Με την πανελλήνια επιστημονική ιατρική ένωση Open Health Alliance-Ανοικτή Συμμαχία για την Υγεία (ΟΗΑ) υπέγραψε Σύμφωνο Συνεργασίας το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.


Αντικείμενο της εν λόγω συνεργασίας είναι η εθελοντική εργασία ειδικευμένων και εξειδικευμένων γιατρών μελών της ΟΗΑ, τόσο μελών του ΙΣΑ όσο και μελών άλλων συλλόγων της χώρας για την παροχή υπηρεσιών σε ανασφάλιστους πολίτες στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και στα Παραρτήματά του ανά την Ελλάδα.


Το Σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψαν ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, ο Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Κωστής Δήμτσας με τον Πρόεδρο της Open Health Alliance Φώτη Πατσουράκο, ανοίγοντας τους ορίζοντες για μια συνεργασία που στοχεύει, αφενός στην παροχή υπηρεσιών ΠΦΥ στους ανασφάλιστους πολίτες του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και των Παραρτημάτων του ανά την Ελλάδα, αφετέρου στην υλοποίηση προγραμμάτων πρωτογενούς και δευτερογενούς πρόληψης σε συνεργασία με τα κατά τόπους κοινωνικά Ιατρεία και τους ΟΤΑ.


Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Η συνδρομή των γιατρών μελών του ΙΣΑ μέσα από τον εθελοντισμό, συμβάλει καθοριστικά στην προσπάθεια που κάνει το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής για την παροχή δωρεάν πρωτοβάθμιας περίθαλψης στους ανασφάλιστους εμπερίστατους ασθενείς. Χωρίς τη συνδρομή αυτών των συναδέλφων, δε θα μπορούσαν τόσες χιλιάδες ανασφάλιστοι να βρουν γιατρό και θεραπεία!!! Η Open Health Alliance, θεωρούμε ότι συμβάλλει με το δικό της τρόπο, με τη δική της συνδρομή στο μέγιστο βαθμό προσφοράς ιατρικής φροντίδας των συνανθρώπων μας μέσα στο έργο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής. Θέλω να συγχαρώ τα μέλη του ΙΣΑ που ανήκουν στην ΟΗΑ και συστρατεύτηκαν από την πρώτη μέρα ενεργά στην εθελοντική αυτή πορεία μας.. Η προσπάθεια όλων μας είναι δυνατή, εφόσον ο καθένας γνωρίζει το ρόλο του γιατί μέσα από την ην αλληλεγγύη, ακόμη και αυτοί που δεν έχουν, να μπορούν να ζήσουν και να βρουν την υγειά τους».


Ο διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Κωστής Δήμτσας, σημείωσε: «Μέσα από τη συνεργασία με την ΟΗΑ ανοίγουμε νέες ατραπούς στον εθελοντισμό και την ιατρική διακονία σε όλη την Ελλάδα, στα παραρτήματά μας και στα συνεργαζόμενα Κοινωνικά Φαρμακεία και Ιατρεία δήμων και Μητροπόλεων. η προσπάθεια των γιατρών με αυταπάρνηση και επιστημονική ευθιξία είναι άξια συγχαρητηρίων σε αυτήν την προσπάθεια διάσωσης, ακόμη και της μίας, ελάχιστης ανθρώπινης ζωής».


Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΟΗΑ και Ταμίας του ΙΣΑ Φώτης Πατσουράκος δήλωσε: «Η Open Health Alliance αποτελεί μια ολοκληρωμένη κοινότητα Υγείας με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα και βασικό άξονα δράσης το συμφέρον του πολίτη. Οργανώνουμε δράσεις στις οποίες συμμετέχουν γιατροί και φορείς πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας όλων των ειδικοτήτων, καθώς και Ενώσεις Ασθενών. Από την πρώτη μέρα λειτουργίας του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, δεκάδες μέλη μας, προσφέρουν με συνέχεια και συνέπεια τις εθελοντικές τους υπηρεσίες στην προσπάθεια του ΙΣΑ και της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής . Με τον τρόπο αυτό, πιστεύουμε ότι στηρίζουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό, στην ιατρική φροντίδα των ανασφάλιστων πολιτών σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που περνά η χώρα μας».


Στις 10 Μαΐου 2014 η ΟΗΑ διοργανώνει ημερίδα για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα υγείας, στην οποία θα παρουσιαστεί η συνεργασία των ανωτέρω φορέων και στην οποία θα τιμηθεί ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης για το κοινωνικό έργο προσφοράς και αλληλεγγύης όλων των γιατρών μελών του ΙΣΑ.