ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κίνδυνος σαλμονέλας από κατοικίδια ζώα

Με ύπουλο ρυθμό εξαπλώνεται η σαλμονέλα σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ, όπου τα τελευταία δύο χρόνια τουλάχιστον 132 άνθρωποι, από τους οποίους οι μισοί είναι παιδιά κάτω των 5 ετών, έχουν προσβληθεί από το επικίνδυνο βακτήριο της
Κίνδυνος σαλμονέλας από κατοικίδια ζώα

Με ύπουλο ρυθμό εξαπλώνεται η σαλμονέλα σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ, όπου τα τελευταία δύο χρόνια τουλάχιστον 132 άνθρωποι, από τους οποίους οι μισοί είναι παιδιά κάτω των 5 ετών, έχουν προσβληθεί από το επικίνδυνο βακτήριο της σαλμονέλα, εξαιτίας του κατοικίδιου που είχαν στο σπίτι.

Το “ένοχο”κατοικίδιο είναι ένα είδος σαύρας και συγκεκριμένα ο “γενειοφόρος δράκος”. Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, τουλάχιστον τα 55 από τα συνολικά 132 που κόλλησαν σαλμονέλα χρειάστηκε να νοσηλευτούν. Όλα αυτά έγιναν από τον Φεβρουάριο του 2012 μέχρι και σήμερα, ενώ η εξάπλωση της σαλμονέλας από το συγκεκριμένο κατοικίδιο είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, αφού εκτείνεται σε 31 πολιτείες.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι τα περισσότερα θύματα είναι μικρά παιδιά, των οποίων οι γονείς αγόρασαν το εν λόγω είδος αυστραλιανής σαύρας από καταστήματα για κατοικίδια ζώα.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο “γενειοφόρος δράκος” της Αυστραλίας φέρει ένα σπάνιο στέλεχος της σαλμονέλας, το οποίο ονομάζεται Cotham. Όταν κάποιος νοσήσει από αυτό, το πιθανότερο είναι να έχει συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις καταγράφηκαν και συμπτώματα σήψης και μηνιγγίτιδας.

Διαβάστε επίσης:

Πόσο επικίνδυνο είναι το ωμό κοτόπουλο...

Οι κίνδυνοι όταν δεν πλένουμε καλά την επιφάνεια κοπής