ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρώτο κρούσμα του MERS και στις ΗΠΑ

Συναγερμό σήμανε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΠΝ) των ΗΠΑ χτες, καθώς επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα του θανατηφόρου ιού MERS στην χώρα. Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ πρόκειται για έναν άνδρα, ο οποίος στι
Πρώτο κρούσμα του MERS και στις ΗΠΑ

Συναγερμό σήμανε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΠΝ) των ΗΠΑ χτες, καθώς επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα του θανατηφόρου ιού MERS στην χώρα. Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ πρόκειται για έναν άνδρα, ο οποίος στις 24 Απριλίου έφτασε αεροπορικά από την Σαουδική Αραβία, μέσω Λονδίνου, στο Σικάγο και στη συνέχεια ταξίδεψε με λεωφορείο έως την Ιντιάνα.

Ο άνδρας, για τον οποίο δεν έχουν γίνει περισσότερα προσωπικά στοιχεία, εργάζεται στην Σαουδική Αραβία στον χώρο της υγείας, σύμφωνα με το Τμήμα Δημόσιας Υγείας του Ιλινόις.

Από σήμερα κιόλας το ΚΕΠΝ των ΗΠΑ ξεκίνησε έρευνες για να εντοπίσει και να ενημερώσει σχετικά όλους τους επιβάτες τους αεροπλάνου και του λεωφορείου που ήταν επιβάτης ο ασθενής με MERS.

Προς το παρόν οι αμερικανικές αρχές παρουσιάζονται καθησυχαστικές και υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τους ταξιδιώτες και τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο O'Hare του Σικάγο, όπου έφτασε η πτήση από την Σ. Αραβία την περασμένη εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης:

Λήξη συναγερμού για 2o κρούσμα Mers. Αρνητικές οι εξετάσεις

Ελπίδες για τον έλεγχο του MERS. Βρέθηκαν φυσικά αντισώματα