ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών ο πρωθυπουργός

Το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών επισκέφθηκε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίο είχε συνάντηση με εκπροσώπους Τεχνολογικών Φορέων.

Στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών ο πρωθυπουργός

Τον Πρωθυπουργό υποδέχτηκαν στο Επιστημονικό Πάρκο, ο Πρόεδρος και Πρύτανης κ. Γεώργιος Παναγιωτάκης, ο Αντιπρόεδρος Καθηγητής Χημείας κ. Γιάννης Ματσούκας και ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρήστος Βασιλάκος, ο οποίος και συντόνιζε το πρόγραμμα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού καθώς και την σύσκεψη των εκπροσώπων των φορέων, η οποία έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πάρκου.

Παρευρέθησαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Μανώλης Αγγελάκας, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης ΔΕΠΙΝ κ. Γεώργιος Διδασκάλου και τα μέλη του ΔΣ του ΕΠΠ.

Οι Τεχνολογικοί Φορείς που συμμετείχαν στη σύσκεψη ήταν:

• Το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, με εκπρόσωπο τον Πρόεδρο του Πάρκου, Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Γεώργιο Παναγιωτάκη
• Το Ερευνητικό Ινστιτούτο ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ με εκπρόσωπο τον Διευθυντή του Ινστιτούτου Διδάκτορα κ. Βασίλη Μπουργανό
• Το Ερευνητικό Ινστιτούτο ΙΤΥΕ/Διόφαντος με εκπρόσωπο τον Καθηγητή κ. Χρήστο Κακλαμάνη
• Το CORALIA με εκπρόσωπο τον Γενικό Διευθυντή κ. Βασίλη Μακιό
• Το Ινστιτούτο Βιομηχανικών Συστημάτων (ΙΝΒΙΣ) με εκπρόσωπο τον Ερευνητή Α' κ. Νίκο Ζερβό

Ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρήστος Βασιλάκος στην εισήγησή του αναφέρθηκε στην Καινοτομία η οποία παράγεται στα Πανεπιστήμια και τα Ερευνητικά Ιδρύματα και στην σημασία της για την Εθνική Οικονομία κα την Ανάπτυξη της Χώρας. Αναφέρθηκε επίσης στο Ερευνητικό Κέντρο της Ευρύτερης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών και Πρόεδρος του ΕΠΠ, αναφέρθηκε στο Πάρκο ως ένα Πυλώνα Ανάπτυξης και Καινοτομίας για την περιοχή και τη Χώρα. Έθεσε τα πάγια αιτήματα του Πάρκου, όπως είναι η επέκταση των υποδομών και των χώρων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες, λόγω του μεγάλου αριθμού αιτήσεων που ζητούν την στέγαση στις εγκαταστάσεις του Πάρκου. Αναφέρθηκε επίσης στην Πανεπιστημιούπολη και στην ευρύτερη περιοχή της, με τα τρία Πανεπιστήμιά της και τα Ερευνητικά Ινστιτούτα, ως μια Ειδική Ζώνη Γνώσης και Υψηλής Καινοτομίας.

Εν συνεχεία, οι εκπρόσωποι των φορέων σε σύντομες εισηγήσεις παρουσίασαν τις ερευνητικές και τεχνολογικές δραστηριότητες και ανάγκες των φορέων που εκπροσωπούν. Ο Πρωθυπουργός έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον στις εισηγήσεις των εκπροσώπων των φορέων και στην εν συνεχεία ομιλία του αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην σημασία, για την εθνική οικονομία, της Καινοτομίας και των Τεχνοβλαστών που δημιουργούνται από νέους ερευνητές.

Πριν από την σύσκεψη, ο Πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας και τη συνοδεία του είχε μια σύντομη ξενάγηση σε εταιρείες του Πάρκου, όπου ενημερώθηκε για τις Ερευνητικές και Τεχνολογικές Δραστηριότητες των.

Διαβάστε ακόμη:

Συνεργασία Παν/μίου Πατρών και ΒΙΑΝΕΞ: Κέρδος για τη χώρα 2 δισ.

Βλαστοκύτταρα: Ενώνουν τις δυνάμεις τους Πάτρα και Ισραήλ

Το ΕΣΠΑ «οξυγόνο» για την χώρα: Επιστολή στον πρωθυπουργό

Καθηγητής Ματσούκας: «Μία ελληνική Silicon Valley στην Πάτρα»

Ελληνικό εμβόλιο για την σκλήρυνση κατά πλάκας