ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οριστική λύση στο ροχαλητό και την υπνική άπνοια

Λύση στην υπνική άπνοια υπόσχεται να δώσει ένα μεταλλικό εμφύτευμα που βάζουμε μόνοι μας στη μύτη πριν κοιμηθούμε.

Οριστική λύση στο ροχαλητό και την υπνική άπνοια

Το Alaxostent, όπως ονομάζεται, είναι κατασκευασμένο από νιτινόλη, ένα εύκαμπτο μέταλλο από τιτάνιο και νικέλιο, μήκους 16 εκατοστών.

Τοποθετείται στη μύτη μέσω ενός σωλήνα, ο οποίος εισέρχεται αργά στη μύτη μέσα από το ρουθούνι.

Στη συνέχεια αφαιρείται από τον ασθενή και το μεταλλικό εμφύτευμα ανοίγει και παίρνει το σχήμα τουλίπας, διευρύνοντας με αυτό τον τρόπο τον αεραγωγό και διευκολύνοντας την διέλευση του αέρα.

Όταν ανοίγει το εύκαμπτο μεταλλικό εμφύτευμα, η διάμετρός του φτάνει τα 17 χιλιοστά, ενώ μπορεί να αφαιρεθεί έπειτα από τον ίδιο τον ασθενή.

Οι κατασκευαστές του, μάλιστα, θεωρούν ότι ο βαθμός δυσκολίας είναι αντίστοιχος με εκείνο της τοποθέτησης ενός φακού επαφής.

Μέχρι σήμερα, οι ασθενείς που ταλαιπωρούνται από υπνική άπνοια χρησιμοποιούν μία μάσκας διοχέτευσης οξυγόνου την οποία φορούν όταν κοιμούνται και διατηρεί τους αεραγωγούς ανοιχτούς κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Ωστόσο, ορισμένοι ενοχλούνται από τον θόρυβο του μηχανήματος κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς και από τις περιορισμένες κινήσεις τους.

Από την άλλη μεριά, το Alaxostent είναι αθόρυβο, δεν απαιτεί αντλία ή κάποιου είδους ηλεκτρική συσκευή, ενώ ο χρήστης του φορώντας το μπορεί να μετακινηθεί ελεύθερα στο κρεβάτι του.

Το εμφύτευμα ήδη έχει εγκριθεί για χρήση στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον Καναδά και την Ινδία.