ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ζει και βασιλεύει η διαφθορά στον χώρο της Υγείας

Φακελάκια, κακοδιοίκηση και αναρίθμητες παρατυπίες και παραβάσεις στον χώρο των προμηθειών με "υπόγειες διαδρομές" μεταξύ γιατρών και προμηθευτών αναλώσιμων υλικών και φαρμάκων αποκαλύπτει το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας για το έτος που πέρασε, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Ημερησία.

Ζει και βασιλεύει η διαφθορά στον χώρο της Υγείας

Οι περισσότερες παραβάσεις στις προμήθειες αφορούν φαινόμενα κατευθυνόμενης και προκλητής συνταγογραφίας, η οποία οδηγεί στην διόγκωση της δαπάνης και σε περιπτώσεις οικονομικών ατασθαλιών, πλαστών εγγράφων και σοβαρών ζητημάτων κακοκδιοίκησης.

Στον ιδιωτικό τομέα Υγείας, οι ελεγκτές έχουν εντοπίσει κλινικές χωρίς άδεια λειτουργίας, αλλά και θεραπευτήρια με πανάκριβα ιατρικά μηχανήματα που όμως έχουν... ξεχάσει να δηλώσουν στις αρμόδιες αρχές της Περιφέρειας. Επίσης, έχουν διαπιστωθεί παρατυπίες μεταξύ πραγματικού και δηλωθέντα αριθμού κλινών, καθώς και αναντιστοιχίες στιςς λίστες ασθενών, ιατρικών πράξεων και νοσηλίων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της "Ημερησίας", οι επιθεωρητές Υγείας στο πόρισμά τους προτείνουν πειθαρχικό έλεγχο και απόδοση πειθαρχικών ευθυνών, καθώς και παραπομπή στον εισαγγελέα για απόδοση ποινικών ευθυνών σε τουλάχιστον για μία στις τρεις υποθέσεις που εξέτασαν.