ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Food Festival: ηχηρό μήνυμα αγάπης από 44 χώρες για τα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ»

Μια γιορτή γεμάτη χρώματα, γεύσεις και αρώματα απ' όλο τον κόσμο, μια συνάντηση πολιτισμών γεμάτη παραδοσιακές μουσικές και δρώμενα από Ανατολή και Δύση, Βορρά και Νότο, πραγματοποιήθηκε χθες στους κήπους του Μουσείου Νάσιουτζικ . Ήταν το International Food Festival που διοργάνωσε ο LAASA, ο Οργανισμός πρεσβειρών και συζύγων πρέσβεων στην Ελλάδα και ήταν αφιερωμένο στον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ».

Food Festival: ηχηρό μήνυμα αγάπης από 44 χώρες για τα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ»

Με αυτόν τον πολύ όμορφο και πρωτότυπο τρόπο θέλησαν 44 χώρες από την Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία, την Αφρική και την Αυστραλία, που συμμετείχαν στην εκδήλωση, να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης προς τα παιδιά με καρκίνο αλλά και προς τον Σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ», που 24 χρόνια τώρα, αγωνίζεται στο πλευρό τους για να έχουν τις καλύτερες συνθήκες ιατρικής περίθαλψης, θεραπείας και ανάρρωσης.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενίσχυση της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας».

Κάθε μια από τις 44 χώρες, που συμμετείχαν στην εκδήλωση, είχε το δικό της περίπτερο και πρόσφερε στους καλεσμένους τα παραδοσιακά της εδέσματα, τα οποία κι έγιναν ανάρπαστα από μικρούς και μεγάλους.

Από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα οι κήποι του Μουσείου Νάσιουτζικ ήταν γεμάτοι φίλους της «ΕΛΠΙΔΑΣ» , καθώς και ξένους από διάφορες χώρες που ζουν στην Ελλάδα, ενώ ο παιδότοπος που δημιουργήθηκε ειδικά για τους μικρούς καλεσμένους της εκδήλωσης, έσφυζε από φωνές και γέλια.

Την Οργανωτική Επιτροπή της εκδήλωσης αποτελούσαν οι κυρίες: Khadija El Ansari, σύζυγος του Πρέσβυ του Μαρόκου, Michele Topden, σύζυγος του Πρέσβυ της Ινδίας, Anne Jaf, σύζυγος του Πρέσβυ του Ιράκ, Carmen Lucini, σύζυγος του Πρέσβυ της Ισπανίας, Zeynep Uras, σύζυγος του Πρέσβυ της Τουρκίας, Maria Pantazi-Peck, σύζυγος του Πρέσβυ του Καναδά, Carole Biever-Hecker, σύζυγος του Πρέσβυ του Λουξεμβούργου και Maria Christina de Mesquita Sampaio, σύζυγος του Πρέσβυ της Βραζιλίας. Από την πλευρά του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» στην Οργανωτική Επιτροπή συμμετείχαν οι κυρίες Τζωρτζίνα Έλληνα και Μπέκη Στραβελάκη.

Οι χώρες που συμμετείχαν στην εκδήλωση ήταν οι εξής: Αίγυπτος, Αλγερία, Αργεντινή, Αυστραλία, Αυστρία, Αζερμπαϊτζάν, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βενεζουέλα, Βραζιλία, Γεωργία, Δημοκρατία Κορέας, Εσθονία, Ιαπωνία, Ιταλία, Ιράκ, Ινδία, Ινδονησία, Ισπανία, Καναδάς, Κίνα, Κουβέϊτ, Λετονία, Λίβανος, Λιβύη, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μαρόκο, Μεξικό, Μπαγκλαντές, Νιγηρία, Νορβηγία, Πακιστάν, Περού, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σουδάν, Ταϋλάνδη, Τυνησία, Τουρκία, Ουκρανία, Ουρουγουάη, Φιλιππίνες, Φινλανδία.

Την εκδήλωση υποστήριξαν με την ευγενική τους χορηγία οι: ONMED.GR , ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΑΣΙΟΥΤΖΙΚ, ATP IOLCOS, ΒΙΚΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ, GREEN COLA, ΒΙΚΟΣ, DOMAINE HARLAFTIS, ARGYRIOU WINE, GWC ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΛΛΑΡΙΑ ΟΙΝΩΝ, GELATERIA PATAGONIA, OHONOS SNACK, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟ. ΧΑΡΤΙΚΩΝ ΕΥΔΩΡΟ, FERRO, CELOSIA FLOWERS CLUB, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ, ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΣΠΕΙΡΑ, Ι.Σ. ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, ενώ χορηγός επικοινωνίας ήταν το ONMED.GR .

Η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» και του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ήταν εκεί από νωρίς, καλωσορίζοντας τον κόσμο και πηγαίνοντας από περίπτερο σε περίπτερο για να ευχαριστήσει και να συγχαρεί τους πρέσβεις και τις συζύγους τους αλλά και το προσωπικό των πρεσβειών που επιμελήθηκε τη διακόσμηση και ετοίμασε τα εδέσματα.

Πολύ συγκινημένη, στην ομιλία της προς τους προσκεκλημένους, η κυρία Βαρδινογιάννη υπογράμμισε μεταξύ άλλων τα εξής : «Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για μας να σας καλωσορίζουμε σε μια τόσο χαρούμενη γιορτή, σε μια τόσο μοναδική εκδήλωση, που οι κυρίες μέλη του Δ.Σ. της LAASA είχαν την πρωτοβουλία να διοργανώσουν, και μάλιστα με τον πιο άψογο τρόπο. Είμαι πολύ συγκινημένη που σήμερα εδώ, 44 χώρες απ' όλο τον κόσμο ένωσαν τις δυνάμεις τους για να υποστηρίξουν το έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης στα παιδιά της Ελλάδας, αλλά και ένα μήνυμα φιλίας στη χώρα μας. Σε κάθε περίπτερο που επισκέφτηκα συνάντησα αγαπημένους φίλους, τους πρέσβεις όλων αυτών των χωρών στην Ελλάδα μαζί με τις συζύγους τους, οι οποίες εργάστηκαν ακούραστα τους τελευταίους μήνες για να οργανώσουν αυτή τη γιορτή, και βρίσκονται σήμερα εδώ για να περιποιηθούν τους καλεσμένους, εκφράζοντας έτσι την καλοσύνη τους αλλά και την αφοσίωση τους στον ιερό σκοπό αυτής της γιορτής. Γνωρίζω επίσης πόσο πολύ εργάστηκε και το προσωπικό των πρεσβειών για να είναι τα πάντα στην εντέλεια. Κοντά τους βρίσκονται και οι εθελοντές της «ΕΛΠΙΔΑΣ» για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο, αλλά και το προσωπικό της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας» για να ενημερώσει τον κόσμο και για να υποδεχτεί νέους εθελοντές στηνΤράπεζας. Τους ευχαριστώ όλους από τα βάθη της καρδιάς μου για όλα όσα έχουν κάνει, τους ευχαριστώ που βρίσκονται στο πλευρό μας, εκφράζοντας την τόσο μεγάλη ευαισθησία τους για τα άρρωστα παιδιά και την συμπαράστασή τους στον δύσκολο αγώνα τους. Τους ευχαριστώ για τον πολύτιμο χρόνο που διέθεσαν για την υλοποίηση αυτής της όμορφης ιδέας και που κατάφεραν να συντονίσουν και να διευθετήσουν όλες τις λεπτομέρειες αυτής της απαιτητικής διοργάνωσης. Η πρωτοβουλία αυτή δεν είναι μόνο σημαντική αλλά και πολύ συγκινητική, καθώς τα μέλη του LAASA είναι γυναίκες που ήρθαν στην Ελλάδα από κάθε γωνιά της γης για να υπηρετήσουν την πατρίδα τους και να ενδυναμώσουν τους δεσμούς φιλίας ανάμεσα στις χώρες τους και την Ελλάδα, και κατάφεραν να ενσωματωθούν τόσο βαθιά στην ελληνική πραγματικότητα, να ευαισθητοποιηθούν στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία και να ενώσουν τις δυνάμεις τους στον αγώνα μας ενάντια στον παιδικό καρκίνο. Πιστεύω ότι οι χώρες τους είναι πολύ τυχερές που έχουν αυτές τις γυναίκες για να τις εκπροσωπούν, τις γυναίκες που με τις πράξεις τους διακηρύττουν την ειρήνη, τη φιλία και την κατανόηση ανάμεσα στους λαούς...».

Η κυρία Βαρδινογιάννη απένειμε στην κυρία El Ansari, σύζυγο του Πρέσβυ του Μαρόκου και Πρόεδρο του LAASA την τιμητική πλακέτα του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» για τον LAASA, αναγνωρίζοντας με τον συμβολικό αυτό τρόπο τη μεγάλη προσφορά και υποστήριξή του στο έργο της ΕΛΠΙΔΑΣ. Επίσης απένειμε το μετάλλιο του μεγάλου υποστηρικτή της «ΕΛΠΙΔΑΣ» σε κάθε μία από τις κυρίες της Οργανωτικής Επιτροπής.

Η κυρία Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε επίσης θερμά τον κύριο Νίκο Νάσιουτζικ που πρόσφερε αφιλοκερδώς και με πολύ ενθουσιασμό τον χώρο για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, τους χορηγούς της εκδήλωσης, καθώς και όλους όσοι ανταποκρίθηκαν για άλλη μια φορά στο κάλεσμα του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ».

Εκ μέρους των οργανωτών μίλησε η κυρία Michele Topden, σύζυγος του Πρέσβυ της Ινδίας, η οποία ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη για τα καλά της λόγια και εξέφρασε τον θαυμασμό της και τον θαυμασμό όλων των μελών του LAASA για το μεγάλο κοινωνικό της έργο.

Τέλος, στον σύντομο χαιρετισμό του, ο κύριος Νίκος Νάσιουτζικ αφού ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη για το σπουδαίο έργο της για τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο δήλωσε: «Ο θείος μου Γιώργος Νασιουτζικ γνωρίζοντας την κυρία Βαρδινογιάννη, βρήκε τη δύναμη να προσφέρει ό,τι μπορούσε στο όραμα και την εξαιρετική δουλειά του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ». Είναι τώρα δέσμευσή μου να συνεχίσω να προσφέρω ό,τι μπορώ με όποιο δυνατό τρόπο και να σταθώ στο πλευρό της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

Την παρουσίαση του προγράμματος της εκδήλωσης έκανε η κυρία Κριστίνα Μπάτλερ.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν:

Η Υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Υφυπουργός Παιδείας, κύριος Συμεών Κεδίκογλου, ο Δήμαρχος Αθηναίων, κύριος Γιώργος Καμίνης, η Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας του Συμβουλίου της Ευρώπης , κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, κύριος Ισίδωρος Κούβελος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», κύριος Εμμανουήλ Παπασάββας, ο Διευθυντής της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού , Δρ. Στέλιος Γραφάκος, τα μέλη του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» κυρίες Αλίνα Μινέττα, Ρίτα Μωραϊτάκη Πικρού, Λόλα Νταϊφά, Μελίνα Δασκαλάκη, Ινώ Κωνσταντοπούλου, Κέττυ Φιλιππίδου, Ντίνα Πριτσιβέλη, Άσπα Γυφτοπούλου, Λένα Καρδασιλάρη, Έφη Έλληνα, Βάνα Λαβίδα, Καίτη Δαυϊδ, Νούλη Μανώλη, Άννα Παναγοπούλου, Μαίρη Φιλίππου, Μάνια Σαράντη, Λόλα Νταϊφά και πολλοί άλλοι όπως ο πλαστικός χειρουργός, κύριος Ζήσης Μπουκουβάλας, η κυρία Άλκηστη Πρίνου, ο εκδότης Θεοχάρης Φιλιπόππουλος, ο ζωγράφος Κώστας Σπυριούνης, κ.ά.

Επίσης την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους κάτοικοι από το χωριό Μάκιστος της Ηλείας, καλεσμένοι της κυρίας Βαρδινογιάννη.

FLYER 145 210