ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συναγερμός για τους θανατηφόρους ιούς των κουνουπιών

Σε εγρήγορση είναι οι υγειονομικές αρχές στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ και την Καραϊβική, εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων δάγκειου πυρετού και του ιού Chikungunya οι οποίοι μεταδίδονται στον άνθρωπο από τα κουνούπια και είναι άκρως επικίνδυνοι για την υγεία μας.

Συναγερμός για τους θανατηφόρους ιούς των κουνουπιών

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, οι υγειονομικές αρχές στην Φλόριντα είναι σε κατάσταση συναγερμού, προκειμένου να προλάβουν την εξάπλωση των δύο ιών στον πληθυσμό της περιοχής.

Μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα, υπήρχαν 24 επιβεβαιωμένα κρούσματα δάγκειου πυρετού και άλλα 18 κρούσματα ιού Chikungunya. Όλες οι περιπτώσεις αφορούσαν άτομα που είχαν ταξιδέψει στις ΗΠΑ από την Καραϊβική ή τη Νότιο Αμερική.

Άλλωστε σε κατάσταση επιφυλακής είναι και οι υγειονομικές αρχές της Βραζιλίας, εξαιτίας των εκατοντάδων χιλιάδων τουριστών που εισρέουν στη χώρα ενόψει της έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου και του δεδομένου προβλήματος δάγκειου πυρετού που αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια στην Βραζιλία.

Οι αρχές της Φλόριντα έκαναν έκκληση στους πολίτες να μην αφήνουν σημεία με στάσιμο νερό, προκειμένου να περιορίσουν στο ελάχιστο την ανάπτυξη του πληθυσμού των κουνουπιών που ενδεχομένως να μεταφέρουν τους δύο επικίνδυνους ιούς.

Μέχρι στιγμής, στην Καραϊβική υπάρχουν 100.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα και άλλα 53.000 ύποπτα κρούσματα του ιού Chikingunya με τα τοπικά νοσοκομεία να υποδέχονται εκατοντάδες ασθενείς καθημερινά. Μέχρι και τις 2 Ιουνίου ο αριθμός των θυμάτων από τον ιό είχε φτάσει τους 14.

Διαβάστε επίσης:

Ανησυχία για τον δάγκειο πυρετό κατά το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Βραζιλία

Σε έξαρση (και) ο ιός Εμπόλα

Απλώνει τα φτερά του ο ιός Chikungunya

Γιατί πρέπει να φοβόμαστε το κουνούπι τίγρης;