ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απλώνει τα φτερά του ο ιός Chikungunya

Περισσότεροι από 55.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί μέχρι στιγμής από το νέο θανατηφόρο ιό που ξεκίνησε από την Αφρική και την Ασία και έχει ήδη περάσει στην Καραϊβική χωρίς να δείχνει σημάδια ύφεσης στον αριθμό των νέων κρουσμάτων που καταγράφονται κάθε εβδομάδα.

Απλώνει τα φτερά του ο ιός Chikungunya

Σύμφωνα με το Reuters, τουλάχιστον 7 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τους τελευταίους 5 μήνες από τον ιό Chikungunya, ενώ 3 κρούσματα έχουν εντοπιστεί στην Φλόριντα των ΗΠΑ και άλλα 5.500 στην Αϊτή.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, δρ Jean-Luc Poncelet, περίπου το 35% του πληθυσμού της Αϊτής αναμένεται να κολλήσει τον ιό. Γι' αυτόν το λόγο οι τοπικές αρχές σε Αϊτή και Δομινικανή Δημοκρατία καταστρώνουν σχέδια μαζικού ψεκάσματος με εντομοκτόνα, προκειμένου να αφανίσουν τους πληθυσμούς κουνουπιών που μεταφέρουν τον ιό.

Πρόκειται για έναν ιό που μεταδίδεται με το τσίμπημα κουνουπιών και προκαλεί πόνο στις αρθρώσεις και πολύ υψηλό πυρετό. Προς το παρόν τα άτομα που έχασαν την μάχη με τον θανατηφόρο ιό είχαν βεβαρημένη κατάσταση υγείας.

Προς το παρόν δεν έχει βρεθεί αντίδοτο στον ιό και δεν υπάρχει κάποια μέθοδος αντιμετώπισής του. Ωστόσο, έχει αποδειχτεί ότι η χορήγηση παρακεταμόλης καταφέρνει να ρίξει τον υψηλό πυρετό.

Διαβάστε επίσης:

Εξαπλώνεται νέος επικίνδυνος ιός στην Καραϊβική