ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Lindsay Lohan κόλλησε επικίνδυνο ιό - Μάθετε για τον Chikungunya

Οι διακοπές της γνωστής ηθοποιού στην Γαλλική Πολυνησία αποδείχτηκαν πιο περιπετειώδεις για την υγεία της από όσο περίμενε η 28χρονη.

Η Lindsay Lohan κόλλησε επικίνδυνο ιό - Μάθετε για τον Chikungunya

Όπως ανακοίνωσε η ίδια μέσω λογαριασμού της στα social media, οι γιατροί της είπαν ότι κόλλησε τον ιό Chikungunya, ο οποίος μεταδίδεται μέσω των τσιμπημάτων από μολυσμένα κουνούπια.

lindsay-lohan 0

Πρόκειται για έναν επικίνδυνο ιό, για τον οποίο δεν έχει βρεθεί ακόμα εμβόλιο και ο οποίος βρίσκεται σε ήπια ανάπτυξη τους τελευταίους 8 μήνες περίπου. Ξεκίνησε από την Αφρική και την Ινδία και μέσω της Καραϊβικής πέρασε στις ΗΠΑ.

lindsay-lohan

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), ο ιός chikungunya μεταδίδεται στον άνθρωπο από μολυσμένα κουνούπια και εκδηλώνεται με συμπτώματα πυρετού, πόνου στις αρθρώσεις, μυϊκούς πόνους, πονοκέφαλο, ναυτία, και κόπωση. Δεν υπάρχει θεραπεία για την ασθένεια, με αποτέλεσμα η μόνη ιατρική βοήθεια προς το παρόν να είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη ανακούφιση του ασθενή από τα συμπτώματα.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), ο ιός σπάνια είναι θανατηφόρος και οι περισσότεροι ασθενείς αναρρώνουν σε περίπου μια εβδομάδα. Και ακόμα κι αν δεν υπάρχουν εμβόλια ή φάρμακα για την πρόληψη ή τη θεραπεία του συγκεκριμένου ιού, οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί αναπτύσσουν αντισώματα που τους προστατεύουν από τυχόν μελλοντικές λοιμώξεις chikungunya.

Διαβάστε επίσης:

Η Wikipedia γίνεται εργαλείο ανίχνευσης και πρόβλεψης νέων επιδημιών

Ελπιδοφόρα μηνύματα από εμβόλιο για τον ιό Chikungunya

Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων του ιού Chikungunya στις ΗΠΑ (video)

ΗΠΑ: Πρώτο κρούσμα του ιού Chikungunya σε άτομο που δεν είχε ταξιδέψει εκτός χώρας