ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΠΑ: Πρώτο κρούσμα του ιού Chikungunya σε άτομο που δεν είχε ταξιδέψει εκτός χώρας

Σε αυξημένη κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές στην Φλόριντα, ύστερα από το κρούσμα του θανατηφόρου ιού Chikungunya σε κάτοικο τη περιοχής, ο οποίος δεν είχε ταξιδέψει εκτός ΗΠΑ και δεν είχε επισκεφθεί τις χώρες που ο ιός καταγράφει μεγάλη εξάπλωση.

ΗΠΑ: Πρώτο κρούσμα του ιού Chikungunya σε άτομο που δεν είχε ταξιδέψει εκτός χώρας

Αυτό είναι το πρώτο τέτοιο κρούσμα, κάτι που σημαίνει ότι ο ιός άντεξε στο γεωγραφικό "εμπόδιο" και πέρασε πλέον μέσα στις ΗΠΑ, όχι μέσω κάποιου ατόμου που ταξίδεψε εκεί από την Καραϊβική (όπου ο ιός είναι σε έξαρση), αλλά πιθανότατα από κάποιο κουνούπι.

Αυτόματα, αυτό σημαίνει ότι είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού στα κουνούπια της περιοχής και από εκεί στους ανθρώπους.

Το κρούσμα στην Φλόριντα είναι ένας άντρας 50 ετών από την περιοχή του Palm Beach. Την ίδια στιγμή οι υγειονομικές αρχές της πολιτείας κάνουν λόγο και για ένα δεύτερο κρούσμα στην επαρχία Dade του Μαϊάμι, μια 41χρονη γυναίκα, η οποία επίσης δεν είχε ταξιδέψει καθόλου εκτός χώρας. Αυτό το κρούσμα ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα ότι είναι από τον ιό chikungunya.

Διαβάστε επίσης:

Ακάθεκτος ο ιός Chikungunya, έφτασε στην Βοστώνη

Ανησυχία για την συνεχιζόμενη εξάπλωση του ιού Chikungunya