ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιδιαίτερη προσοχή συστήνουν στους ταξιδιώτες φέτος οι επιστήμονες: Δείτε γιατί

Κάθε χρόνο δημοσιεύονται οδηγίες προς τους ταξιδιώτες σχετικά με το τι πρέπει να προσέχουν στις διακοπές. Φέτος, λόγω της έξαρσης των διαφόρων ιών, οι επιστήμονες συμβουλεύουν τους ταξιδιώτες ειδικότερα, πως να είναι ακόμη πιο προσεκιτκοί και να μην μεταφέρουν τις μεταδιδόμενες νόσους.

Ιδιαίτερη προσοχή συστήνουν στους ταξιδιώτες φέτος οι επιστήμονες: Δείτε γιατί

Chikungunya στις Αντίλλες, ιός Zica στην γαλλική Πολυνησία και την Νέα Καληδονία, αιμορραγικός πυρετός που συνδέεται με τον ιό Ebola στην Γουινέα και την Σιέρα Λεόνε, κορωναϊός Mers-CoV στην Σαουδική Αραβία: όλοι αυτοί οι ιοί, είναι επικίνδυνοι και μεταδιδόμενοι και βρίσκονται σε όλο τον κόσμο.

Γι' αυτό το Ανώτατο Συμβούλιο Δημόσιας Υγείας της Γαλλίας, προσπαθεί να ενημερώσει τους υποψήφιους ταξιδιώτες για τους κινδύνους που μπορεί να συναντήσουν και πώς να τους αποφύγουν. Οι οδηγίες αυτές δημοσιεύτηκαν στο ενημερωτικό φυλλάδιο Bulletin épidémiologique hebdomadaire.

Σκοπός αυτών των μέτρων δεν είναι μόνο η προστασία του κάθε ταξιδιώτη, αλλά και πώς να μην μεταφερθούν οι ιοί στην χώρα καθώς είναι πολύ εύκολο να γίνει αυτό, Πολλοί είναι οι ιοί που μπορούν να μεταφερθούν από ένα απλό τσίμπημα κουνουπιού και μόνο. Ακόμη, ο ιός MERS είναι πολύ εύκολο να μεταδοθεί από την επαφή μας με κάποιον άλλο. Επίσης η αποφυγή κάποιων βακτηρίων που είναι ανθεκτικά στα αντιβιοτικά, όπως για παράδειγμα η φυματίωση, είναι πολύ σημαντική.

Υπάρχουν βέβαια και κίνδυνοι που δεν είναι μεταδιδόμενοι. Υψηλό είναι το ποσοστό αποθανόντων από καρδιαγγειακό επεισόδιο ή από κάποιο ατύχημα. Το Ανώτατο Συμβούλιο Δημόσιας Υγείας προσπαθεί να καλύψει όλους τους παράγοντες.