ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ένας άντρας φέρνει επανάσταση στην γυναικεία υγιεινή στις μέρες περιόδου

Όταν ο Ινδός Arunachalam Muruganantham είδε μια μέρα την σύζυγό του να μην χρησιμοποιεί καθαρές και ασφαλείς για την υγεία της σερβιέτες κατά τις μέρες που είχε περίοδο, προβληματίστηκε για τον λόγο που συμβαίνει αυτό.

Ένας άντρας φέρνει επανάσταση στην γυναικεία υγιεινή στις μέρες περιόδου

Η σύζυγός του, τού είπε ότι επειδή οι δυό τους ήταν πολύ φτωχοί δεν είχε τα χρήματα για να αγοράζει τακτικά σερβιέτες. Όπως αργότερα διαπίστωσε και ο ίδιος, οι τιμές ήταν υψηλές για το πορτοφόλι τους. Διαπίστωσε, δε, ότι τα 67 σεντς που κόστιζαν οι σερβιέτες ήταν περίπου 40 φορές παραπάνω από το κόστος του υλικού από το οποίο ήταν φτιαγμένες.

Έτσι αποφάσισε να βρει εκείνος την λύση και κατάφερε να επινοήσει ένα μηχάνημα που μπορεί να παράγει φτηνές σερβιέτες και έτσι άνοιξε τον δρόμο σε εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως που αδυνατούν λόγω οικονομικών δυσκολιών να προμηθευτούν σερβιέτες, να το κάνουν με πολύ μικρό κόστος.

Αξίζει να σημειωθεί πως, όσο και αν σας ακούγεται απίθανο, μόλις το 12% των γυναικών στην Ινδία έχει την οικονομική δυνατότητα να χρησιμοποιεί σερβιέτες και το ίδιο ισχύει και σε πολλές άλλες φτωχές χώρες του πλανήτη.

Το μηχάνημα λειτουργεί ως εξής: Μετατρέπει αρχικά υγρή κυτταρίνη σε ένα υλικό που μοιάζει με βαμβάκι, αυτό στη συνέχεια μετατρέπεται σε μικρά ορθογώνια κομμάτια με τη βοήθεια ενός δεύτερου μηχανήματος. Στο τέλος τα κομμάτια αυτά περιτυλίγονται με ένα πανί και απολυμαίνονται. Συνολικά με αυτό τον τρόπο παράγονται 120 σερβιέτες την ώρα με πολύ μικρό κόστος.

Μέχρι σήμερα ο Arunachalam Muruganantham έχει μεταφέρει αυτή την τεχνολογία σε 11 χώρες με συνολικά 1.300 μηχανές της δικής του επινόησης, ενώ η εταιρεία του στην Ινδία απασχολεί 12.500 γυναίκες.

Πλέον κατάφερε να διακριθεί και με το βραβείο του Most Influential Person του παγκοσμίως αναγνωρισμένου περιοδικού TIME.

Διαβάστε επίσης:

Η ανατριχιαστική περίπτωση του παιδιού με δέρμα "σαύρας" (φωτογραφίες)

Πάνω από 11.000 άτομα έκαναν γιόγκα στην Times Square για το θερινό ηλιοστάσιο (video)

Δείτε πόσες θερμίδες έχει η πίτσα που παραγγέλνετε (πίνακας)

Το "έξυπνο" ποτήρι που ξέρει τι και πόσο ήπιατε χτες βράδυ! (video)