ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ένας θρύλος των Κέννεντυ στην Ογκολογική Μονάδα ΕΛΠΙΔΑ

Tην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ», επισκέφθηκε η Ethel Kennedy, η σύζυγος του αείμνηστου Robert F. Kennedy και μητέρα της διεθνούς ακτιβίστριας Kerry Kennedy, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της στην Ελλάδα.

Ένας θρύλος των Κέννεντυ στην Ογκολογική Μονάδα ΕΛΠΙΔΑ

H Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, την υποδέχτηκε με συγκίνηση καθώς οι οικογένειές τους συνδέονται με μακροχρόνιους δεσμούς φιλίας, και όχι μόνο. Η κυρία Βαρδινογιάννη και ο σύζυγός της, κύριος Βαρδής Βαρδινογιάννης, είναι ιδρυτικά μέλη του "Robert Kennedy Leadership Council", ενώ η κυρία Βαρδινογιάννη, συνεργάζεται στενά με την κόρη της Ethel Kennedy, τη γνωστή διεθνή ακτιβίστρια Kerry Kennedy. Επίσης το Ίδρυμα της κυρίας Βαρδινογιάννη έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με το "Robert F. Kennedy Center for Justice and Human Rights" για την εφαρμογή του προγράμματος "Speak truth to power" στα σχολεία, ενός προγράμματος σχετικού με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνική δικαιοσύνη.

«Σας υποδεχόμαστε, είπε μεταξύ άλλων η κυρία Βαρδινογιάννη καλωσορίζοντας την κυρία Kennedy, ως εξαιρετική φίλη με την οποία μοιραζόμαστε το όραμα για το χτίσιμο ενός καλύτερου κόσμου προς όφελος των παιδιών, ενός κόσμου ειρηνικού και δημοκρατικού, όπου προστατεύονται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η παρουσία σας εδώ θα μας μείνει αξέχαστη καθώς εκφράζει για άλλη μια φορά τη βαθιά σας ευαισθησία και την ανθρωπιστική σας συνείδηση. Μέσα από τη μακροχρόνια φιλία μας είχα το προνόμιο να γνωρίσω από κοντά την προσωπικότητα σας και νιώθω πολύ συγκινημένη που σήμερα μου δίνεται η ευκαιρία να σας τιμήσω. Να τιμήσω μια κυρία της οποίας τα επιτεύγματα και οι αρετές του χαρακτήρα της την έχουν τοποθετήσει στις καρδιές του έθνους της αλλά και στις δικές μας. Μια κυρία-πρότυπο μητέρας και συζύγου, που ενέπνευσε εκατομμύρια γυναικών σε όλο τον κόσμο, πρότυπο δημοκρατικού και ελεύθερου πνεύματος, που συνεχίζει μέχρι σήμερα να υπηρετεί τη χώρα της μέσα από μια σειρά κοινωνικών δράσεων, γεγονός που την έχει πλέον καθιερώσει ως σύμβολο. Η ίδρυση του "Robert F. Kennedy Center for Justice and Human Rights" αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά επιτεύγματά της... Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή που συνεργάζομαι με την αγαπημένη της κόρη Kerry, με στόχο να προωθήσουμε τα μηνύματα του Robert F. Kennedy Center for Justice and Human Rights" στα ελληνικά σχολεία. Η Ethel , όπως και ο αείμνηστος Robert Kennedy, λατρεύει τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και είναι, όπως ήταν κι εκείνος, μεγάλη φίλη της Ελλάδας. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό που είχε πει κάποτε εκείνος: «Μόνο οι δημοκρατικές αξίες και η ελευθερία μπορούν να φτάσουν ψηλά στο λόφο της Ακρόπολης». Και η Ethel, ακολουθώντας αυτή τη ρήση, ήταν ένας από τους πρώτους που υπέγραψε υπέρ της επανένωσης των Μαρμάρων του Παρθενώνα, το 2001, στο πλαίσιο της συναυλίας κάτω από την Ακρόπολη, που είχε δώσει ο διεθνής καλλιτέχνης Jean Michel Jarre για την «ΕΛΠΙΔΑ». Εκτός όμως όλων των άλλων, η Ethel υπήρξε και παραμένει ένας μεγάλος υποστηρικτής της «ΕΛΠΙΔΑΣ». Θα μπορούσα να πω ακόμα πολλά για όσα έχει κάνει στη ζωή της, αλλά περιορίζομαι να την ευχαριστήσω από καρδιάς για την παρουσία της εδώ και τη συμβολή της στο έργο μας...».

Εν συνεχεία η κυρία Βαρδινογιάννη απένειμε στην κυρία Kennedy το Τιμητικό Βραβείο του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» και μαζί τοποθέτησαν ένα αστέρι με το όνομα της κυρίας Kennedy, στον «Τοίχο των αστεριών» του Νοσοκομείου, πλάι στα αστέρια των υποστηρικτών του Συλλόγου.

Η κυρία Kennedy, βαθιά συγκινημένη από την τιμή που της έκανε η κυρία Βαρδινογιάννη, την αγκάλιασε και της είπε: «Τα ευχαριστώ δεν είναι αρκετά για όλα όσα έχεις κάνει. Η εξυπνάδα, το πνεύμα σου και η καρδιά σου... Είναι σαν τη Μητέρα Τερέζα!».

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κύριος Εμμανουήλ Παπασάββας και συγγενικά πρόσωπα της κυρίας Ethel Kennedy, που την συνόδευαν στο ταξίδι της.