ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1ο Πανελλήνιο Τριήμερο Εθελοντισμού για τα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ

Με πρωτοβουλία της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Ελλάδας (ΕΘΝ.Ο.Α.), διοργανώθηκε στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ-ΕΛΠΙΔΑ το "1ο Πανελλήνιο Τριήμερο Εθελοντισμού" με τίτλο: "Έλα και εσύ! Δώσε Ελπίδα! Δώσε ζωή! Τα παιδιά, μας χρειάζονται!" και με σκοπό την ενίσχυση της εκστρατείας της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών "Όραμα Ελπίδας" και την προσέλκυση νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

1ο Πανελλήνιο Τριήμερο Εθελοντισμού για τα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ

Η εκδήλωση, που άρχισε στιε 3 Ιουλίου και ολοκληρώνεται το Σάββατο το απόγευμα, σημειώνει ήδη μεγάλη προσέλευση του κόσμου, καθώς πολλοί είναι εκείνοι, που σπεύδουν στο κάλεσμα της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης, στο κάλεσμα για συμπαράσταση στα άρρωστα παιδιά, που για να ξανακερδίσουν το δώρο της ζωής χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης η Προέδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, υποδέχτηκε τον Πρόεδρο της Ολυμπιακής Ακαδημίας, κύριο Ισίδωρο Κούβελο, τη Διευθύντρια της Ακαδημίας, κυρία Ιλεάνα Κλοκώνη και τους πολλούς Ολυμπιονίκες που έδωσαν το παρών λέγοντας: «Η παρουσία σας εδώ σήμερα έχει αγγίξει την καρδιά μου. Σας υποδεχόμαστε με πολύ χαρά. Ευχαριστώ τον καθένα ξεχωριστά που μας τιμάτε με την παρουσία σας, που μας στηρίζετε στην προσπάθεια μας, που μέσα από εσάς θα διαδώσουμε το μήνυμα του εθελοντισμού συμβάλλοντας έτσι ουσιαστικά στο να έρθουν και άλλοι δότες για να ενισχύσουν την Τράπεζά μας».

Ο κύριος Ισίδωρος Κούβελος την ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή και τα καλά της λόγια και πρόσθεσε: «Αυτά τα παιδιά είναι οι πραγματικοί ολυμπιονίκες της ζωής. Έχουν δικαίωμα να επανενταχθούν και είναι δύσκολη η περίπτωσή τους γιατί χρειάζονται πολλοί δότες για να βρεθεί ένας συμβατός».
Εν συνεχεία ο Διευθυντής της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών, Δρ. Στέλιος Γραφάκος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τη διαδικασία που απαιτείται για να γίνει κάποιος δότης μυελού των οστών, εξηγώντας πως σήμερα αυτή η διαδικασία είναι πλέον απλή, ανώδυνη και ακίνδυνη, και πρόσθεσε: «Η προσπάθεια μας έχει αγκαλιαστεί από την ελληνική κοινωνία και είμαστε σίγουροι ότι σύντομα οι Έλληνες ασθενείς θα βρίσκουν μόσχευμα στην Ελλάδα».

Στην εκδήλωση παρευρέθη ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κύριος Εμμανουήλ Παπασάββας, η Υποδιοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κυρία Πολυτίμη Λεονάρδου, η Αντιπεριφερειάρχης Αττικής, κυρία Λιλίκα Βασιλάκου, πολλοί πρωταθλητές και καλλιτέχνες, μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», καθώς και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κύριος Γιάννης Αδριανός, ο οποίος δήλωσε: «Οι Έλληνες έχουμε αποδείξει ότι όταν υπάρχει κατάλληλη προετοιμασία, ο σκοπός είναι καλός και είμαστε σίγουροι ότι η προσφορά μας θα πιάσει τόπο. Συμμετέχουμε με την καρδιά μας με χαρά και φιλότιμο!».

Η εκδήλωση, εκτός από τις ενημερωτικές ομιλίες και τους χαιρετισμούς των επισήμων, περιλάμβανε:

• Ολυμπιακά Αγωνίσματα (τοξοβολία, ξιφασκία, ρυθμική γυμναστική) για τα παιδιά του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» που φιλοξενούνται στον Ξενώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ και για τα παιδιά της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ».
• Τον Ολυμπιακό Ύμνο από τη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού.
• Το Adagio από το pas de deux του μπαλέτου «Ο Κουρσάρος», από σπουδαστές της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, που το διδάσκονται στο μάθημα του ρεπερτορίου τους. Χόρεψαν η Ιωάννα Χρυσομάλλη και ο Ανδρέας Λάβνερ.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της εκδήλωσης ήταν η στιγμή που η κοινωνική λειτουργός που εργάζεται στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, κυρία Παναγιώτα Καραφυλλίδου, η οποία στα 24 χρόνια της διαγνώστηκε με οξεία λεμφοπλαστική λευχαιμία και βρήκε συμβατό δότη στη Γερμανία, κατέθεσε τη προσωπική της μαρτυρία: « Λένε πως όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Και όλα όσα συνέβησαν σε μένα, φαίνεται πως ήταν για να μπορώ να βρίσκομαι εδώ μαζί σας και σε αυτόν τον Σύλλογο και εκ μέρους των χιλιάδων ασθενών να σας ευχαριστήσω που τους δίνετε την ευκαιρία να παραμείνουν στη ζωή».