ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δότης μυελού των οστών έγινε η Πρέσβυς της Αυστραλίας στην Ελλάδα

Λίγο πριν αναχωρήσουν από τη χώρα μας, η Πρέσβυς της Αυστραλίας στην Ελλάδα, κυρία Jenny Bloomfield, και ο σύζυγός της, James, με μια συμβολική αλλά και ουσιαστική πράξη, εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην εκστρατεία του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» για την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Δότης μυελού των οστών έγινε η Πρέσβυς της Αυστραλίας στην Ελλάδα

Το ζεύγος προσήλθε στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» και έγιναν δότες μυελού των οστών, στέλνοντας ένα διπλό μήνυμα: Α) Αυτό της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης στα παιδιά που για να ξανακερδίσουν το δώρο της ζωής χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών, και Β) το μήνυμα πως σήμερα πλέον, η διαδικασία στην οποία υποβάλλεται ο εθελοντής δότης μυελού των οστών, είναι ακίνδυνη, ανώδυνη, γρήγορη κι εύκολη.

Η Πρόεδρος των δύο Συλλόγων, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ήταν εκεί για να τους υποδεχτεί, να τους συγχαρεί για την κοινωνική τους ευαισθησία και την ανθρωπιστική τους συνείδηση και να τους ευχαριστήσει καθώς για άλλη μια φορά εκφράζουν έμπρακτα την υποστήριξή τους στο έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ». Δεν παρέλειψε μάλιστα να συγχαρεί ιδιαίτερα την κυρία Bloomfield για την επιτυχημένη θητεία της ως Πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα, και να της ευχηθεί «Καλή επιτυχία» στην επόμενη αποστολή της.

Η κυρία Bloomfield την ευχαρίστησε για τα καλά της λόγια, τη συνεχάρη για το τόσο μεγάλο και σημαντικό όπως το χαρακτήρισε κοινωνικό έργο που επιτελεί και δήλωσε ότι το να γίνουν εθελοντές δότες, εκείνη και ο σύζυγός της, είναι το λιγότερο που μπορούν να κάνουν για να ενισχύσουν την εκστρατεία της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, και να εκφράσουν τον θαυμασμό και την υποστήριξή τους στο έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

Εν συνεχεία ο κύριος και η κυρία Bloomfield, αφού έγιναν δότες μυελού των οστών, επισκέφτηκαν τον παιδότοπο του Νοσοκομείου και συνομίλησαν με τους γονείς παιδιών που νοσηλεύονται εκεί, εκφράζοντας τη συμπαράσταση τους στο δύσκολο αγώνα που δίνουν στο πλευρό των παιδιών τους.

Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη συμπαράστασή τους και σε ανάμνηση της επίσκεψής τους στη Μονάδα, ο Σύλλογος «ΕΛΠΙΔΑ» απένειμε τιμητικό βραβείο στην κυρία Bloomfield και τιμητικό μετάλλιο στον κύριο Bloomfield.

Παρόντες κατά την επίσκεψη του ζεύγους Bloomfield στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων ήταν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κύριος Εμμανουήλ Παπασάββας, η Υποδιοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κυρία Πολυτίμη Λεονάρδου και τα μέλη του Δ.Σ. της «ΕΛΠΙΔΑΣ», κυρίες Ελένη Σαμαρά Κωνσταντακάτου, Ρίτα Μωραϊτάκη Πικρού, Κέττυ Φιλιππίδου και Βίκυ Φιλίππου.