ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ακάθεκτος ο ιός Chikungunya, έφτασε στην Βοστώνη

Ο ιός Chikungunya χαρακτηρίζεται από πυρετό και πόνο στις αρθρώσεις, συμπεριλαμβανομένων και άλλων συμπτωμάτων, όπως πονοκέφαλος, πόνος στους μυς, οίδημα στις αρθρώσεις και εξάνθημα. Μεταδίδεται στους ανθρώπους μέσω των κουνουπιών και είναι μια επιδημία που ξεκίνησε σε κάποια νησιά της Καραϊβικής, αλλά εξαπλώνεται ανησυχητικά προς τις ΗΠΑ.

Ακάθεκτος ο ιός Chikungunya, έφτασε στην Βοστώνη

Ο ιός έχει ήδη φτάσει κυρίως σε νότιες πολιτείες (Φλόριντα, Τζόρτζια, Οκλαχόμα και Τενεσί), αλλά την Παρασκευή, τέσσερις επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού chikungunya καταγράφηκαν στη Βοστώνη σε ασθενείς που φέρεται να έχουν επιστρέψει πρόσφατα από την Αϊτή και τη Δομινικανή Δημοκρατία. Ο ιός έχει επίσης σημαντική παρουσία στην Κούβα και το Ελ Σαλβαδόρ.

Σύμφωνα με το Κέντρο Λοιμωδών Νόσων και Πολιτικής Έρευνας στο πανεπιστήμιο της Μινεσότα, ο αριθμός των κρουσμάτων chikungunya μόνο στη Δομινικανή Δημοκρατία από τις 16 Ιουνίου ξεπέρασε τις 170.000!

Ο ιός εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Καραϊβική τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά ήταν ήδη σε ενδημική φάση σε περιοχές της Αφρικής, της Ασίας, της νότιας Ευρώπης και του Ινδικού και του Ειρηνικού Ωκεανού.

Δεν υπάρχει θεραπεία ή φαρμακευτική αγωγή για τον ιό. Οι γιατροί μπορούν μόνο να ανακουφίσει τα συμπτώματα με τη χρήση αντιπυρετικών, αναλγητικών και φαρμάκων για την αντιμετώπιση του σοβαρού πόνου στις αρθρώσεις που προκαλέι.

Ο ιός Chikungunya ανακαλύφθηκε στην Τανζανία το 1952.

Διαβάστε επίσης:

Ανησυχία για την συνεχιζόμενη εξάπλωση του ιού Chikungunya

Ιδιαίτερη προσοχή συστήνουν στους ταξιδιώτες φέτος οι επιστήμονες: Δείτε γιατί

Συναγερμός για τους θανατηφόρους ιούς των κουνουπιών