ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διευθυντής κλινικής ζητούσε από ασθενή φακελάκι 1.500 ευρώ και συνελήφθη

Διευθυντής κλινικής ζητούσε από ασθενή φακελάκι 1.500 ευρώ και συνελήφθη

Στην τσιμπίδα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων πιάστηκε ένας καρδιοχειρουργός, Διευθυντής Τμήματος Κλινικής του Ευαγγελισμού, καθώς απαιτούσε εκβιαστικά 1.500 ευρώ από ασθενή του, προκειμένου να τον χειρουργήσει.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης προέκυψε ότι ο ίδιος ιατρός, τον περασμένο Μάιο, απαιτούσε εκβιαστικά από άλλο νοσηλευόμενο ασθενή 1.500-2.000 ευρώ.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ασθενούς, ο οποίος εισήχθη στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο, με έμφραγμα, νοσηλεύτηκε στην Εντατική Μονάδα και στη συνέχεια στην Καρδιολογική Κλινική, όπου και κρίθηκε πως πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο ιατρός απαίτησε εκβιαστικά, αρχικά το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ, το οποίο διαμορφώθηκε τελικά σε 500 ευρώ, προκειμένου να πραγματοποιήσει την επέμβαση «by pass».

Μάλιστα, προκειμένου να πείσει τον ασθενή να ενδώσει, υποστήριξε ότι επρόκειτο να του δώσει εξιτήριο και μετέθεσε τη χειρουργική επέμβαση, παρόλο που, σύμφωνα με τις ιατρικές γνωματεύσεις, ήταν επιβεβλημένη η νοσηλεία και η υποβολή του σε χειρουργική επέμβαση.

Στις 8/7, σε νεότερη συνάντησή του με τον ασθενή, επανέλαβε την παράνομη απαίτησή του για την καταβολή των 500 ευρώ, ζητώντας το ποσό προκαταβολικά, πριν την πραγματοποίηση της εγχείρησης, η οποία ορίστηκε για τις επόμενες ημέρες.

Πώς συνελήφθη

Σε προγραμματισμένη συνάντηση, το πρωί της επόμενης ημέρας στο γραφείο του, συγγενής του ασθενούς του παρέδωσε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό.

Στη συνέχεια, ο ιατρός συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, οι οποίοι επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, ενώ σε σωματική του έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- το προσημειωθέν χρηματικό ποσό των 500 ευρώ,
- το χρηματικό ποσό των 355 ευρώ, ως προερχόμενο από παρόμοια παράνομη δραστηριότητα και
- χειρόγραφες σημειώσεις με ονόματα ιατρών, υπαλλήλου του Νοσοκομείου και διάφορα χρηματικά ποσά, που αποτελούν αντικείμενο περαιτέρω συναφούς έρευνας.

Ο καρδιοχειρουργός θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, με τις κατηγορίες της δωροληψίας υπαλλήλου και της απόπειρας εκβίασης, κατ' επάγγελμα, εξακολούθηση και συνήθεια, σε βαθμό κακουργήματος.

 

Links

BEST OF NETWORK

PlusQueen