ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χειρουργός ΩΡΛ εξαπατούσε το ΙΚΑ με πλαστές γνωματεύσεις για ακουστικά βαρηκοΐας

Νέο σκάνδαλο με πρωταγωνιστή έναν εργαζόμενο στον χώρο της Υγείας φαίνεται πως ήρθε στο φως.

Χειρουργός ΩΡΛ εξαπατούσε το ΙΚΑ με πλαστές γνωματεύσεις για ακουστικά βαρηκοΐας

Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας διενεργεί προκαταρκτική εξέταση σχετικά με μια υπόθεση απάτης από την πλευρά 70χρονου χειρουργού ωτορινολαρυγγολόγου (ΩΡΛ) κατά του Ιδρύματος Κοινωνικής Ασφάλισης (ΙΚΑ).

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της δικογραφίας, προκύπτει ότι ο 70χρονος γιατρός εξέδιδε γνωματεύσεις ασθενών, βεβαιώνοντας την αναγκαιότητα αγοράς ακουστικών βαρηκοΐας και, στη συνέχεια, ο ίδιος συμμετείχε στις συνεδριάσεις της Υγειονομικής Επιτροπής του Οργανισμού ως ελεγκτής ιατρός, "ελέγχοντας" τον εαυτό του επί της ορθότητας των δικών του γνωματεύσεων!

Μάλιστα, ο 70χρονος φέρεται πως συνεργαζόταν με συγκεκριμένο κατάστημα που γνώριζε την παράνομη δραστηριότητά του και όλες οι παραγγελίες και προμήθειες των ακουστικών βαρηκοΐας γίνονταν από αυτό το κατάστημα.

Κάποιοι από τους φερόμενους ως ασθενείς διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν καμία πάθηση, ούτε και παρέλαβαν ποτέ ακουστικό από το συγκεκριμένο κατάστημα.

Επιπλέον, άλλοι ασθενείς, χωρίς να εξετασθούν από κανέναν γιατρό, προμηθεύτηκαν ακουστικά απευθείας από το εν λόγω κατάστημα, το οποίο προέβη στις... απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να εκδοθούν οι σχετικές αποφάσεις χορήγησης αποζημίωσης για αγορά των συγκεκριμένων ακουστικών, κατόπιν ιατρικών γνωματεύσεων του εμπλεκόμενου γιατρού.

Η δράση του ωτορινολαρυγγολόγου προκάλεσε ζημία αρκετών χιλιάδων ευρώ στο Ι.Κ.Α., το ύψος της οποίας θα προσδιοριστεί μετά την ολοκλήρωση της έρευνας που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.