ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Johns Hopkins δεν είναι πλέον το καλύτερο νοσοκομείο στις ΗΠΑ

Εδώ και δεκαετίες, το Νοσοκομείο Johns Hopkins δέσποζε στην κορυφή της λίστας των καλύτερων αμερικανικών νοσοκομείων. Πριν από δύο χρόνια, βρέθηκε στη δεύτερη θέση σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη του U.S. News and World Report, όμως πέρυσι κατάφερε να αγγίξει και πάλι την κορυφή.

Το Johns Hopkins δεν είναι πλέον το καλύτερο νοσοκομείο στις ΗΠΑ

Για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια, όμως, φέτος του Johns Hopkins βρίσκεται στην τρίτη θέση, μετά το Νοσοκομείο Mayo Clinic στο Ρότσεστερ της Μινεσότα και το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης.

Αν και η κατάταξη του U.S. News and World Report αποτελεί σημαντικό εργαλείο αξιολόγησης, η φετινή αναπροσαρμογή δεν αναμένεται να επηρεάσει το κύρος του Johns Hopkins, το οποίο θα συνεχίσει να αποτελεί πόλος έλξης για γιατρούς, ασθενείς, αλλά και ερευνητές.

Η κατάταξη προέκυψε με βάση την αξιολόγηση 16 ειδικοτήτων σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Τα κριτήρια για τη φετινή χρονιά εστίαζαν κυρίως στην ασφάλεια των ασθενών. Άλλες βασικές παράμετροι που συμπεριλήφθηκαν ήταν οι δείκτες επιβίωσης των ασθενών και η κατανομή του νοσηλευτικού προσωπικού.