ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νερό ΣΕΛΙ: Εν αναμονή του πορίσματος ΕΦΕΤ, μεμονωμένο περιστατικό δηλώνει η εταιρεία

Εν αναμονή του πορίσματος του ΕΦΕΤ, το οποίο εκκρεμεί και αναμένεται εντός των επόμενων ημερών, η εταιρεία Σ. Μεντεκίδης Α.Ε. - που παράγει το νερό με την ονομασία ΣΕΛΙ- ολοκλήρωσε τους απαραίτητους εσωτερικούς και εξωτερικούς ελέγχους που κατέδειξαν ότι τα προϊόντα της είναι 100% ασφαλή και κατάλληλα.

Νερό ΣΕΛΙ: Εν αναμονή του πορίσματος ΕΦΕΤ, μεμονωμένο περιστατικό δηλώνει η εταιρεία

Η εταιρεία ενήργησε ταχύτατα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της, προβαίνοντας σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ανάκληση της παρτίδας με κωδικό L 183141431 λήξης 07/2015, συνεργαζόμενη πλήρως με τον ΕΦΕΤ και τα αρμόδια όργανά του. Μόλις ενημερώθηκε και παρά την αρχικά λανθασμένη αναφορά σε λήξασα παρτίδα προϊόντος, η Σ. Μεντεκίδης Α.Ε. επικοινώνησε άμεσα με τους διανομείς της, διενήργησε εκτεταμένο εσωτερικό έλεγχο και ανέθεσε τον εξωτερικό έλεγχο στην έγκριτη αρχή πιστοποίησης QMCERT.

«Μετά τη ολοκλήρωση των διαδικασιών αυτών και κατόπιν επισταμένων ελέγχων ενημερώνουμε υπεύθυνα ότι δεν προέκυψε το παραμικρό στοιχείο υπαιτιότητάς μας. Η ποιότητα του νερού άλλωστε διασφαλίζεται από συνεχείς και πολλαπλές αναλύσεις. Αυτές διεξάγονται σε καθημερινή βάση τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά, από διαπιστευμένα εργαστήρια. Ελέγχους διεξάγουν επίσης στην αγορά τα αρμόδια κρατικά όργανα, αλλά και φορείς/υπηρεσίες τους οποίους προμηθεύουμε, όπως ο Ελληνικός Στρατός και η Πολεμική Αεροπορία.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν ότι η υπόθεση αφορά σε ένα μεμονωμένο περιστατικό που σχετίζεται μάλιστα με τη φιάλη και όχι το περιεχόμενό της, προέκυψε δηλαδή μετά την εμφιάλωση του νερού. Η εταιρεία Σ. Μεντεκίδης Α.Ε. εμφιαλώνει ετησίως 500.000 φιάλες των 18,9 λίτρων και περισσότερες από 30 εκατομμύρια συσκευασίες του 1,5 και 0,5 λίτρου επί 21 συναπτά έτη και ουδέποτε αντιμετώπισε παρόμοιο θέμα. Και αυτό διότι ακολουθεί τις πιο αυστηρές προδιαγραφές στην παραγωγική διαδικασία. Αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για εμάς ήταν και παραμένει η άρτια ποιότητα και η ασφάλεια των προϊόντων μας, καθώς και η άριστη σχέση με τους χιλιάδες καταναλωτές που μας εμπιστεύονται για περισσότερα από 20 χρόνια αποτελώντας τους καλύτερους εγγυητές μας».