ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έπαθαν ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια Ice Bucket Challenge (video)

Η παγκόσμια κινητοποίηση του ALS Ice Bucket Challenge για την ευαισθητοποίηση του κοινού για την Αμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση και για την συγκέντρωση κονδυλίων για την έρευνα και αντιμετώπισή της, δέχτηκε ένα πλήγμα πριν από μερικές μέρες στην περιοχή του Kentucky.

Έπαθαν ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια Ice Bucket Challenge (video)

Δύο πυροσβέστες που συμμετείχαν σε μία πρωτότυπη και φαντασμαγορική προσπάθεια ALS Ice Bucket Challenge νοσηλεύονται στο νοσοκομείο επειδή έπαθαν ηλεκτροπληξία.

Το περιστατικό έγινε την Πέμπτη, όταν το πυροσβεστικό τμήμα της πόλης Campbellsville ένωσε τις δυνάμεις του με το τοπικό πανεπιστήμιο για μία πρωτότυπη εκδήλωση ALS Ice Bucket Challenge.

Το πλάνο προέβλεπε να πέσουν πολλά λίτρα κρύου νερού επάνω σε μια ομάδα φοιτητών από μάνικα πυροσβεστικού οχήματος η οποία θα βρισκόταν υπερυψωμένη πάνω από τα κεφάλια των φοιτητών.

Η σκάλα του πυροσβεστικού οχήματος όμως, στην οποία επέβαιναν οι δύο άτυχοι πυροσβέστες, 41 και 22 ετών αντίστοιχα, ακούμπησε σε καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος υψηλής τάσης με αποτέλεσμα να τους προκαλέσει ηλεκτροπληξία.

Το περιστατικό συνέβη όταν η επιχείρηση για το ALS Ice Bucket Challenge είχε τελειώσει και οι πυροσβέστες ετοιμάζονταν να αποχωρήσουν.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ οι δύο πυροσβέστες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύονται. Ο ένας είναι σε κρίσιμη κατάσταση και ο άλλος έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Ακόμα δύο πυροσβέστες που ήταν στο έδαφος έπαθαν ηλεκτροπληξία χαμηλότερης έντασης και νοσηλεύτηκαν κυρίως για προληπτικούς λόγους.

Διαβάστε επίσης:

ALS: Τα πρώιμα σημάδια και ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο