ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τάσεις θεμάτων 2014 στο χώρο της Υγείας

Με το σημερινό της Doodle, η Google γιορτάζει την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς και εστιάζει στα θέματα που μας απασχόλησαν περισσότερο μέσα στο 2014.

Τάσεις θεμάτων 2014 στο χώρο της Υγείας

Το πολύχρωμο animation περιλαμβάνει και ένα από τα βασικότερα θέματα που απασχόλησαν τους χρήστες του διαδικτύου παγκοσμίως και δεν είναι άλλο από την τρέλα που επικράτησε με τα μπουγελώματα το καλοκαίρι λόγω της εκρηκτικής καμπάνιας ALS Ice Bucket Challenge.

Στη λίστα με τις τάσεις θεμάτων για το 2014 πρωτοστατεί ο Robin Williams, καθώς ξαφνικός θάνατός του τον περασμένο Αύγουστο συγκλόνισε ολόκληρο τον πλανήτη.

Η αυτοκτονία του Ρόμπιν Γουίλιαμς οδήγησε σε ένα ντόμινο αναζητήσεων που αφορούσαν σε τεστ κατάθλιψης και άλλα θέματα ψυχικής υγείας.

Στην τρίτη θέση της λίστας με τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις παγκοσμίως βρέθηκε ο Ebola. Ο ιός έπληξε βάναυσα τη Δυτική Αφρική, όμως οι ανησυχίες του κόσμου άρχισαν να εντείνονται όταν ο Έμπολα άρχισε να εξαπλώνεται σε Ευρώπη και Αμερική. Δείτε εδώ το διαδραστικό χάρτη με όλα τα κρούσματα Έμπολα σε παγκόσμια κλίμακα.

Το ALS Ice Bucket Challenge βρέθηκε στην πέμπτη θέση της λίστας με τις τάσεις θεμάτων για το 2014.

Βλέπουμε λοιπόν ότι τρία θέματα στο top 5 των αναζητήσεων σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με το χώρο της Υγείας. Η τάση αυτή αντικατοπτρίζει το αμείωτο ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινότητας για τα θέματα Υγείας και τις εξελίξεις στο σημαντικότατο αυτό πεδίο.

top5 searches

Θα πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί πως οι τάσεις θεμάτων για το 2014 στην Ελλάδα δεν ανταποκρίνονται στο παραπάνω πρότυπο, καθώς κανένα από τα 10 δημοφιλέστερα θέματα αναζήτησης δε σχετίζεται άμεσα με το χώρο της Υγείας.

tasis ellada 1

Διαβάστε επίσης:

Τα θέματα υγείας που αναζητήσαμε στο Google το 2014
Τάσεις θεμάτων 2014 στο Doodle της Google
Τα επιστημονικά θέματα που μας τράβηξαν την προσοχή το 2014