ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έφτασαν τα 100 εκατομμύρια οι δωρεές από το ALS Ice Bucket Challenge

Αρκετοί έχουν κατακρίνει την πρωτοβουλία του ALS Ice Bucket Challenge, επισημαίνοντας ότι κατασπαταλώνται λίτρα νερού ή ότι τα χρήματα που συγκεντρώνονται θα χρησιμοποιηθούν για πειράματα σε ζώα.

Έφτασαν τα 100 εκατομμύρια οι δωρεές από το ALS Ice Bucket Challenge

Ωστόσο, περισσότεροι από τρία εκατομμύρια άνθρωποι έχουν συνδράμει οικονομικά με τη συμμετοχή τους στο ALS Ice Bucket Challenge, ρίχνοντας έναν κουβά παγωμένο νερό επάνω στο κεφάλι τους αλλά ταυτόχρονα προσφέροντας χρήματα σε τοπικούς οργανισμούς για την Πλάγια Αμυοτροφική Σκλήρυνση.

«Η λέξη ευγνωμοσύνη είναι πολύ λίγη για να εκφράσει αυτό που νιώθουμε», δηλώνει η Πρόεδρος και Γενική Διευθύντρια του ALS Association Μπάρμπαρα Νιούχαουζ, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του ΤΙΜΕ.

Από τον περασμένο Ιούλιο μέχρι και σήμερα, έχουν συγκεντρωθεί 100 εκατομμύρια δολάρια από το ALS Ice Bucket Challenge. Κατά την ίδια περίοδο πέρυσι, είχαν συγκεντρωθεί μόλις 2,8 εκατομμύρια δολάρια.

Ακόμη και οι επικριτές της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας δεν μπορούν να αρνηθούν ότι πρόκειται για μια πρωτότυπη προσέγγιση που πηγάζει από αγνά κίνητρα, αποδεικνύοντας πως τα social media μπορούν να εξυπηρετήσουν με τρόπο μοναδικό και εξαιρετικά αποτελεσματικό φιλανθρωπικούς και ερευνητικούς σκοπούς.

Διαβάστε επίσης:

ALS Ice Bucket Challenge: Ρίχνουν ένα κουβά κρύο νερό στο κεφάλι τους για έναν ιερό σκοπό
Νόσος Λου Γκέρινγκ: Διάσημοι ασθενείς και γιατί προσβάλλει αθλητές
ALS: Τα πρώιμα σημάδια και ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ