ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μία πλατεία για την «Ελπίδα»

Ένας χώρος φυσικής ομορφιάς του Δήμου Κηφισιάς, μια πλατεία πλημμυρισμένη στο πράσινο πήρε σήμερα το όνομά της: «ΕΛΠΙΔΑ - Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη»! Με τον τρόπο αυτό θέλησε ο Δήμος Κηφισιάς να τιμήσει μία γυναίκα - σύμβολο στον χώρο της κοινωνικής αλληλεγγύης, την κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, η οποία είναι πολίτης του Δήμου Κηφισιάς, αλλά και πολίτης του κόσμου όλου, αφού το μεγαλόπνοο έργο της είναι διεθνώς αναγνωρισμένο.

Μία πλατεία για την «Ελπίδα»

Η εκδήλωση για την ονοματοδοσία της μέχρι σήμερα ανωνύμου πλατείας, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αθηνάς, Θράκης και Κοραή στην Κηφισιά, πίσω ακριβώς από το νοσοκομείο ΚΑΤ, ξεκίνησε με τον αγιασμό που τέλεσε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κύριος Δωρόθεος, ο οποίος μετέφερε προς την κυρία Βαρδινογιάννη και τα μέλη του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» τις ευλογίες και τη στήριξη του Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, κυρίου Κυρίλλου, στο θεάρεστο έργο τους.

Στην προσφώνησή της η συντονίστρια της εκδήλωσης Αντιδήμαρχος Αλληλεγγύης Κηφισιάς, δημοσιογράφος Νίνα – Ασπασία Βλάχου, παρουσίασε εν συντομία τη διαδρομή του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», ο οποίος, όπως τόνισε, έχει ευαισθητοποιήσει βαθύτατα την ελληνική και τη διεθνή γνώμη, την απανταχού Ορθοδοξία και όχι μόνο, ενώ ηγετικές προσωπικότητες της πολιτειακής και πολιτικής εξουσίας, της επιστήμης, της κοινωνίας και του πολιτισμού έχουν υποκλιθεί στο μεγάλο έργο που έχει επιτελέσει κατά τη διάρκεια των 24 χρόνων δράσης του .

Η συναισθηματική φόρτιση του κοινού υπήρξε έκδηλη όταν η συντονίστρια αναφέρθηκε στη μικρή Μαρίνα από τη Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών, η οποία με το δικό της τρόπο με ένα ιχνογράφημα ευχαρίστησε τον Σύλλογο, γιατί χάρη στη θεραπεία της είδε πάλι τα μαλλάκια της να λάμπουν κάτω από το φως του ήλιου.

Η κυρία Βλάχου ευχαρίστησε επίσης, την κυρία Βαρδινογιάννη και τα μέλη του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» για την κοινωνική ομπρέλα που έχουν ανοίξει υπέρ εκείνων των δημοτών της Κηφισιάς (και υπάρχουν πολλοί), οι οποίοι χρήζουν κοινωνικής και οικονομικής στήριξης.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ονοματοδοσίας της πλατείας «ΕΛΠΙΔΑ – Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», ο Δήμαρχος Κηφισιάς, κύριος Νίκος Γ. Χιωτάκης, αναφέρθηκε αρχικά στην ομόφωνη απόφαση για την ονοματοδοσία της πλατείας του Δημοτικού και του Τοπικού Συμβουλίου του Δήμου και ευχαρίστησε τα μέλη τους για την ευαισθησία τους.

Ανεβαίνοντας στο βήμα βαθιά συγκινημένη η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη μίλησε από καρδιάς : «Με αίσθημα βαθιάς συγκίνησης θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη μεγάλη τιμή που κάνετε σήμερα, τόσο στον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», όσο και σε εμένα προσωπικά. Είναι για ολόκληρη την οικογένεια της «ΕΛΠΙΔΑΣ» ιδιαίτερα σημαντικές και συμβολικές οι στιγμές που μοιραζόμαστε σήμερα, οι οποίες γεμίζουν την καρδιά μας με κουράγιο, δύναμη και ακόμα μεγαλύτερη ενθάρρυνση. Μέσα από την πρωτοβουλία αυτή, η οποία εκφράζει τη μεγάλη ευαισθησία του Δήμου Κηφισιάς απέναντι στα παιδιά με καρκίνο, το όνομα που αποκτά η όμορφη αυτή πλατεία θα υπενθυμίζει για πάντα τον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου και την ελπίδα που στέλνει στην κοινωνία μας η νίκη των εκατοντάδων παιδιών που κέρδισαν τη μάχη για τη ζωή. Ταυτόχρονα θα υπενθυμίζει τη συγκλονιστική συστράτευση του λαού μας σε κάθε μας κάλεσμα για τα παιδιά. Χωρίς τη στήριξη χιλιάδων συμπολιτών μας όλα αυτά τα χρόνια, το έργο μας δεν θα ήταν το ίδιο... Μέσα από το έργο μας δημιουργούμε γέφυρες ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας με άλλες χώρες, φέρνουμε στην Ελλάδα πολύτιμη τεχνογνωσία, ενώ μεταφέρουμε την σημαντική ιατρική εμπειρία των δικών μας γιατρών στο εξωτερικό. Παράλληλα σχεδιάζουμε επιπλέον δομές, όπως τη δημιουργία του πρώτου Εθνικού Κέντρου Μεταμοσχεύσεων για παιδιά καθώς και Κέντρου Αριστείας για την έρευνα κατά του καρκίνου... Οι προσπάθειές μας αυτές μας οδήγησαν σήμερα εδώ. Πολλά μικρά ή μεγάλα βήματα, που με συνέπεια, όραμα και αγωνία για να μην χαθεί ούτε ένα λεπτό, πραγματοποιήθηκαν για να μπορεί η Ελλάδα να πρωτοστατεί στη μάχη για τη ζωή των παιδιών της και να νικήσει τον καρκίνο που την απειλεί. Όλα αυτά είναι η «ΕΛΠΙΔΑ». Είναι όλα όσα από σήμερα θα συμβολίζονται στο όνομα της πλατείας αυτής... Σας ευχαριστώ όλους που μοιράζεστε αυτές τις στιγμές μαζί μας! Η σημερινή ημέρα θα μείνει για πάντα στη σκέψη μου και στην καρδιά μου!».

Εν συνεχεία ο Δήμαρχος Κηφισιάς, κύριος Νίκος Χιωτάκης έκανε τα αποκαλυπτήρια της μαρμάρινης επιγραφής που κοσμεί πλέον την όμορφη αυτή πλατεία του Δήμου Κηφισιάς και αναγράφει το όνομα της πλατείας.