ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γρηγοράκος: Οι αλλαγές του Μνημονίου έγιναν απότομα

Την άποψη ότι οι αλλαγές με την έλευση του Μνημονίου έγιναν απότομα, με αποτέλεσμα ούτε οι ίδιοι οι πολιτικοί, αλλά ούτε και ο κόσμος να μπορέσει να τις απορροφήσει, διατύπωσε την Παρασκευή, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑfm και στον Αιμίλιο Περδικάρη.

Γρηγοράκος: Οι αλλαγές του Μνημονίου έγιναν απότομα

Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο κ. Γρηγοράκος «Νομίζω ότι όλες αυτές οι αλλαγές έγιναν απότομα, με αποτέλεσμα εμείς οι ίδιοι να μην μπορέσουμε να το χωνέψουμε. Ο κόσμος και ο ανθρώπινος νους δεν μπορεί να χωνέψει, να απορροφήσει αυτές τις αλλαγές. Δεν μπορείς απότομα να φέρνεις αυτές τις αλλαγές και να αλλάζεις τη ζωή του, να του λες «ξέχνα αυτό που ζούσες ως τώρα και θα ζήσεις σε μια άλλη εποχή».

Ο κ. Γρηγοράκος αναφέρθηκε επίσης και στις παράλληλες εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια του ΠαΣοΚ, τονίζοντας: «Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί με κανέναν άλλο τρόπο να ξεπεράσει την κρίση, παρά μόνον να είναι ενωμένο. Και όλα αυτά που γίνονται, δεν βοηθούν στην ενότητα του ΠΑΣΟΚ. Ναι (τις παράλληλες εκδηλώσεις εννοώ). Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να είναι ενωμένο. Το ΠΑΣΟΚ δεν ανήκει σε κανέναν, όπως είχε πει ο ιδρυτής του. Ανήκει στον κόσμο, στην κοινωνία. Τώρα, ο καθένας προσπαθεί να δημιουργήσει ή να θυμίσει κάτι, ότι έχει δικαίωμα σ' αυτό που δεν τεκμαίρεται και δεν κληρονομείται, δεν τεμαχίζεται και δεν μεταβιβάζεται. Αυτό ήταν η ευχή του ιδρυτή μας. Όποιοι και αν είναι αυτοί (που συμπεριφέρονται έτσι), το ΠΑΣΟΚ οφείλει να είναι ενωμένο και να είναι εκεί, συσπειρωμένο, στην εκδήλωση της 3ης του Σεπτέμβρη, με τον πρόεδρο και τα στελέχη του».