ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, επισκέφθηκε την Πέμπτη ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου του Δ.Σ του ιδρύματος, Καθηγητή-Ακαδημαϊκού Γρηγόριου Σκαλκέα.

Στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Κατά την επίσκεψή του, στην οποία ήταν παρών και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο κ. Βενιζέλος ενημερώθηκε για το έργο που επιτελεί το Ίδρυμα, το οποίο αποσκοπεί στην προαγωγή της βιοϊατρικής έρευνας στην Ελλάδα.

Μετά την ενημέρωση του από τον καθηγητή Γρ. Σκαλκέα και τους συνεργάτες του, ο κ. Βενιζέλος ξεναγήθηκε στους χώρους του Ιδρύματος και στη συνέχεια έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, που είναι ένα δημιούργημα του καθηγητή κ. Σκαλκέα, είναι ένα μεγάλο κεκτημένο για τη χώρα γιατί μέσα σε λίγα χρόνια έχει δημιουργηθεί εδώ μια πραγματική κυψέλη έρευνας, βασικής και εφαρμοσμένης. Ένας συνδυασμός κλινικών και ερευνητικών προσπαθειών προς όφελος της κοινωνίας αλλά και προς όφελος της επιστήμης. Είναι υποχρέωση της κυβέρνησης, της Βουλής, υποχρέωση εθνική, να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια, η οποία μας φέρνει στην κορυφή της διεθνούς έρευνας.»