ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ακάθεκτος ο εντεροϊός D68 στις ΗΠΑ: 150 κρούσματα σε 18 πολιτείες

Καμία μείωση στην εξάπλωση του επικίνδυνου εντεροϊού D68 δεν παρατηρείται στις ΗΠΑ, όπου, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές τις τελευταίες εβδομάδες έχουν επιβεβαιωθεί περισσότερα από 150 κρούσματα σε 18 διαφορετικές πολιτείες, με τους φόβους για ραγδαία αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων να είναι διάχυτος, σύμφωνα με τους ειδικούς επιδημιολόγους του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Ακάθεκτος ο εντεροϊός D68 στις ΗΠΑ: 150 κρούσματα σε 18 πολιτείες

Οι 18 πολιτείες που έχει εξαπλωθεί μέχρι στιγμής ο ιός D68 είναι οι: Αλαμπάμα, Κολοράντο, Κονέκτικατ, Ιλινόις, Ιντιάνα, Αϊόβα, Κάνσας, Κεντάκι, Λουιζιάνα, Μινεσότα, Μισούρι, Μοντάνα, Νεμπράσκα, Νιου Τζέρσεϋ, Νέα Υόρκη, Οκλαχόμα, Πενσιλβάνια και Βιρτζίνια.

Ο εντεροϊός D68 είναι μια μορφή κοινών εντεροϊών που κάθε χρόνο πλήττουν εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Αλλά ο συγκεκριμένος ιός μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και πλήττει ως επί το πλείστον βρέφη και μικρά παιδιά, τα οποία δεν έχουν αναπτύξει αντισώματα σε αυτό τον ιό.

Η επικινδυνότητά του οφείλεται στο γεγονός ότι τα συμπτώματά του μοιάζουν με εκείνα του απλού κρυολογήματος και έτσι οι γονείς δεν μεταφέρουν εγκαίρως τα παιδιά τους στο νοσοκομείο για εξειδικευμένες εξετάσεις.

Διαβάστε επίσης:

Εντεροϊός D68: Όσα πρέπει να ξέρετε για την ασθένεια που σαρώνει τις ΗΠΑ